Qui som

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) és una entitat sense ànim de lucre que aglutina la pràctica totalitat d’empreses i entitats editores de premsa comarcal i local d’informació general existents a Catalunya, en format paper o digital, escrites en català i amb difusió de pagament. Premsa Comarcal aplega periòdics impresos de difusió diària, setmanal, bisetmanal, quinzenal, mensual, bimestral i trimestral.

L’ACPC va quedar inscrita l’any 1982 en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, però el seu origen es remunta a l’any 1980, quan diverses publicacions van crear l’entitat amb l’objectiu d’evidenciar la seva potència col·lectiva i obtenir el reconeixement de les institucions públiques i privades, amb el recolzament que la societat civil ja els hi atorgava.

Històricament, Catalunya es caracteritza per la riquesa i tradició d’un tipus de premsa, la comarcal i local, que dóna informació sobre l’entorn més proper i eleva a categoria de notícia esdeveniments que en mitjans generalistes poden passar desapercebuts.

Els quatre principals objectius de l’ACPC són:

> Defensar els interessos dels associats i del conjunt de la premsa comarcal i local
> Promoure iniciatives en benefici de la premsa comarcal i local
> Fomentar la presència pública i conjunta de la premsa comarcal i local
> Crear serveis e infraestructures de suport a la premsa comarcal i local

Actualment, agrupa 138 publicacions de premsa comarcal i local, en paper i digitals, repartides arreu del territori català. L’entitat és membre de la WAN – IFRA, l’organització de premsa més important a nivell mundial.

La trajectòria de la Premsa Comarcal ha estat reconeguda amb la Creu Sant Jordi 2006 i el Premi Nacional de Comunicació 2013.

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2022

Avís legal

Contacte