Notícia

El Nadal del José

Pol Avinyó Divulgador musical

Un cop passat el període nadalenc, us vull explicar una història personal. Un fet que dóna sentit a Nadal tal com a casa l'entenem. Un temps per compartir, per reunir-nos amb família i amics.

No recordo exactament els anys que fa que conec en José, si que recordo que ens vàrem conèixer al quiosc de sota de casa, tots dos fèiem diferents col·leccions per fascicles. En José és el solter empedreït que totes o gairebé totes les famílies tenen. No cal que el defineixi gaire més. Però el seu cas és un pèl peculiar. El seu pare ja feia anys que no estava entre nosaltres i la seva mare després de molts anys en una residència va marxar d'aquest món al mes de setembre. Sa mare era l'única família que li quedava.

La nostra amistat ha tingut dies més bons i més dolents, els dies dolents van venir per diverses confusions i un període força solitari que ell va decidir emprendre. Per sort ja feia temps que la nostra amistat gaudia d'una bona salut. La passió d'en José pel cinema és incalculable, ho sap tot, i quan dic tot és tot. Jo no vaig al cinema si no m'ho recomana ell, i si em diu que haig de veure un clàssic ho faig sense dubtar, mai s'equivoca.

El mes de novembre em vaig adonar que en José, celebraria sol Nadal. Me'n vaig adonar el mateix dia que enterràvem la seva mare. Un dia després de passar una estona a casa seva, setmanes més tard, vaig arribar a casa força abatut, en José estava molt trist i no aixecava el vol. Li vaig dir a la mevadona què li semblava si enguany posàvem un plat més a taula, volia que celebrés Nadal amb nosaltres. La Marta no s'ho va pensar, em va agafar la mà i em va dir que sí, que aquest Nadal tindria molt més sentit si teníem en José a taula.

Crec que hem de tornar a entendre aquestes festes des d'una perspectiva cristiana, poder compartir amb tots aquells que tenim al voltant ha de ser el nostre leitmotiv d'aquest període. Estic segur que si vostès aixequen una mica el cap, s'adonaran que tenen gent molt propera, amb qui poder compartir unes dates tan assenyalades.

Els hi dic ara per pensar-ho amb temps. Tenim un any per endavant. Nosaltres tornarem a convidar en José, ell ens ha donat sentit a Nadal.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte