Notícia

Quan tens la sensació que tothom passa de tot, posem valor afegit

Esther Martí i Truñó Directora general de Corisa Media Grup

És veritat que els que ens dediquem a la informació, d'una manera o altra, estem en un bucle. Possiblement, el ciutadà de peu no viu amb tanta energia si s'aprova o no una llei, si la política és activa o no, si es fan polítiques del mal dit equilibri territorial o no.

Els que trepitgem al carrer volem tenir una seguretat laboral i sanitària que els permeti tenir una confortable vida i no es vol saber com s'aconsegueix aquest tema i a l'altre.

Podria entendre que això passes a escala de la política de gran volada, però tinc la sensació que també està passant en l'àmbit municipal.

La desafecció amb la política o amb els governants és palpable al carrer. Quan la broma del dia és si tenim un 6% de català a Netflix o si el comentari és el que cobra el polític, estem un carrerot sense sortida.

Estem vivint uns moments de màxima desafecció, potser aconseguida pels mateixos polítics, potser també per la Covid que s'ha menjat gairebé tot el que passa al món. Un virus que només es pot veure amb el microscopi ha estat capaç de xarbotar tot el planeta, però potser ha arribat l'hora de posar-hi remei.

Catalunya, el país, els municipis, necessiten polítiques actives que permetin treballar, elaborar i crear. Quan la gran preocupació d'un país és que no ens prenguin, no ens toquin, la llengua tenim un problema.

Avui els vull parlar d'una iniciativa sorgida ara fa dotze anys dels del nostre grup de comunicació, Corisa Media Grup. Els poso en antecedents: la nostra comarca, el Ripollès, és una comarca petita que moltes vegades té i ha tingut l'autoestima no per terra sinó ja al subsòl. Doncs ara fa dotze anys des de Corisa Media Grup vàrem impulsar uns premis, els premis Ripollès Líders, per realçar tot el talent, treball i èxit de la comarca. A la primera edició vàrem atorgar, a través d'uns candidats presentats per la ciutadania i votats per aquesta, 11 premis de lideratge. Aquella mateixa nit una persona se'm va apropar i em va dir: 'I fins aquí els premis en aquesta comarca'.

Doncs, de l'esperit de no defallir ens ha portat a posar en marxa la dotzena edició. Hem donat a conèixer moltes iniciatives de la comarca, empresa, entitats, hem reivindicat el que teníem i tenim i el que és més important l'autoestima. L'esperit de comarca ha demostrat que som petits, però imparables.

El perquè parlo d'aquesta iniciativa és fàcil: si el nostre territori, el petit país del Ripollès, és capaç de treure aquesta autoestima i el treball en equip, com no ho pot fer el nostre país.

Triem-nos la palla dels ulls, la son de les espatlles; posem-nos a treballar, a tornar la credibilitat de les nostres institucions. De segur que els catalans ja sabem que el nostre país és imparable, però demostrem-ho i fem-ho des de la institució més alta a l'esglaó més baix.

I ara que s'acosten aquestes festes deixeu que us deixi un Bones festes a tots els que piqueu fort el tió i que els reis us portin el que més necessitem, salut.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte