Notícia

El darrer James Bond?

Pol Avinyó Divulgador musical

Els haig de confessar que sóc un admirador de les pel·lícules de James Bond. Trobo que son uns films de gran entreteniment, jo en el cinema no busco res més que això, entreteniment. No suporto les series de metges, ni les pel·lícules dramàtiques i menys les apocalíptiques, ja en tenim prou escoltant en Niño Becerra.

James Bond es un heroi que s’ha anat adaptant als temps, avui dia moltes escenes i sobretot alguns diàlegs de les primeres pel·lícules, sobretot les de Sean Connery estarien més que prohibits. Hem d’entendre que estem parlant de pel·lícules dels anys seixanta on el políticament correcte tenia uns paràmetres molt diferents als actuals.

Abans que m’ho preguntin el meu Bond preferit es en Roger Moore, el seu Bond es molt més relaxat molt més viatger i amb un sentit de l’humor intel·ligent. I trobo molt interessant el darrer Bond, en Daniel Craig. Un home que ha posat sentiments aquest heroi que mai es despentinava i mai tenia cap ferida.

Un conegut autor literari espanyol va titllar aquesta darrera pel·lícula de tenir un James Bond “moñas” i es va quedar tant ample. Primer de tot, tenir sentiments o anar de paquet amb una moto conduïda per una dona de color s’ha de viure amb normalitat. Arran del seu comentari s’han produït diferents accions, entre d’elles, alguna llibreria ha retirat tota l’obra d’aquest autor. Jo no subscric en cap cas l’afirmació que va fer, però arribar a retirar llibres es un pel agosarat. Ens podem enfadar i titllar de cavernícola aquest senyor? Sí! Sens dubte.

El repte que es planteja ara, es com seguir donant continuïtat a la saga i com poder fer compatible aquest heroi amb els estàndards actuals. No es fàcil. Però sens dubte cal pensar en una nova forma de ser atractiu per tots els públics i sobretot sense ofendre a ningú. I això cada di és més difícil, fins al punt de que pot fer perdre l’essència del personatge que va crear Ian Fleming i que ha arribat fins els nostres dies amb un molt bon estat de salut i carretades de fans arreu del mon.

El debat esta servit i també el futur de la saga. Algunes veus afirmen que el substitut de Daniel Craig, qui ja ha renunciat al rol de Bond, serà una dona. Altres veus ja afirmen que seguirà sent un home i alguns fins i tot s’atreveixen a donar un nom Henry Cavill. Veurem. Com bé va dir un dia Roger Moore, les pel·lícules de James Bond seguiran fent-se mentre donin beneficis i sembla que No time to die, ha donat prou rendiment per seguir mantenint viu a l’agent secret britànic més famós de tots els temps.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte