Notícia

700 alumnes de 16 escoles participen en un taller sobre desinformació

Iniciativa 'Que no te la prenguin! Defensem la democràcia de la desinformació'

Foto
El taller sobre desinformació impartit per "Learn to check" i impulsat per l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Govern que s'ha organitzat aquest dilluns a l'Institut Salvador Espriu de Salt / GENERALITAT DE CATALUNYA

Gairebé 700 estudiants d’entre tercer de secundària i primer de batxillerat de 16 centres educatius de Catalunya participen aquests dies en untaller sobre desinformació  en el marc de les eleccions europees del 9 de juny.

Aquest taller forma part d'una iniciativa més àmplia que duu per nomQue no te la prenguin! Defensem la democràcia de la desinformació i que impulsa l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Govern de Catalunya. Es tracta de col·legis adscrits al programa d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a Catalunya.

Els tallers els imparteix l’associació Learn to Check, un projecte pedagògic contra la desinformació el qual ofereix materials didàctics i tallers per a joves i docents amb el  propòsit d'ensenyar a destriar la informació verídica i la falsa. Tal com diuen "volen divulgar eines i processos per verificar una informació, una imatge, un vídeo o un compte de xarxes socials".

L’Institut Salvador Espriu de Salt  és una de les escoles participants en la iniciativa, i el passat dilluns va rebre la visita de la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, qui va comentar que “estem contents i agraïts de contribuir a la preparació del jovent de Catalunya per fer front a la desinformació i als discursos d’odi i que es faci seu el projecte de la Unió Europea”.

El cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, per la seva banda, ha assenyalat que "tot i que els joves són els autèntics nadius de l'era digital en què vivim, són la part de la societat més exposada a la desinformació, perquè la seva principal font d'informació són les xarxes socials i aquest és el terreny més fèrtil per a les fake news". Per aquest motiu, "cal alfabetització mediàtica i aprendre eines per detectar que una notícia és falsa", ha constatat.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte