Notícia

Comunicat de l'ACPC sobre la seguretat dels diaris en la transmissió de la COVID-19

Els periòdics i revistes no transmeten la Covid-19

Foto

ELS PERIÒDICS I REVISTES NO TRANSMETEN LA COVID-19

 

Davant de les nombroses notícies aparegudes en alguns mitjans i xarxes que parlen del possible risc de contagi de la Covid-19 a través del paper dels diaris, des de l’ACPC aquesta setmana ens hem posat en contacte amb les dues associacions més importants del sector per demanar-los informació al respecte. En l’ambit estatal, amb l’Asociación de Medios de Información (AMI) i, a escala internacional, amb la World Association of Newspapers and News Publishers (WAN IFRA), entitat, aquesta darrera, a la qual Premsa Comarcal està adherida. Des de totes dues entitats ens remeten informes rigorosament documentats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i els principals instituts científics i viròlegs de referència internacional que conclouen que l'exposició a la Covid-19 a través del paper de diari és pràcticament inexistent i que el contacte amb els diaris és segur.

 

A l’informe de l’AMI es destaca que “mai s'ha documentat la transmissió de la Covid-19 a través de paper de diari ni tampoc pel seu ús compartit”; que “les primeres investigacions científiques sobre la transmissió del virus a través de superfícies suggereixen que les que són poroses tenen menys potència i durabilitat... i que els diaris són encara més estèrils a causa de la tinta i al procés d'impressió”; i conclou que la mateixa OMS assenyala que “el risc de contraure el virus a través d'un paper imprès és 'infinitament insignificant'".

 

Pel que fa a WAN IFRA, afegeix que “avui en dia, la producció moderna de diaris està totalment automatitzada i a penes hi ha intervenció humana fins al darrer punt de distribució” i ho rebla dient que “en aquests moments de crisi, és important portar el missatge adequat a la gent i calmar-los sobre qualsevol por al respecte de la transmissió del virus a través del diaris”.

 

Adjunt a aquest comunicat trobareu les dues notes de l’AMI i WAN INFRA amb enllaços a les fonts de les quals sorgeix la informació; com la revista científica Journal of Hospital Infection; el National Institute of Allergy and Infectious Diseases dels Estats Units, les universitats de Princeton i UCLA, o el New England Journal of Medicine, entre molts d’altres.

 

COMUNICAT ACPC PDF

NOTA AMI

NOTA WAN INFRA

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte