Notícia

Avui se celebra la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

A les 20 h a l'Espai Endesa i presentat per Marius Serra

Foto
Els editors de premsa, revistes i mitjans digitals celebren aquest vespre la Nit de les Revistes i la Premsa en Català sota el lema ‘Som la veu, som país, som futur’ i lliuraran els Premis 2015. La revista valenciana Saó, el setmanari penedesenc El 3 de vuit, el mensual gratuït La Borrufa i el diari digital delCamp.cat són les millors publicacions de l’any segons la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. Aquesta entitat de recent creació i que per primera vegada lliurarà aquests guardons, agrupa a les tres entitats del sector: els editors de revistes i digitals, APPEC; l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, ACPC, i AMIC, mitjans d’informació i comunicació. El jurat dels premis també reconeix a l’empresa Totmedia que recollirà el premi a millor empresa editora; a la recent creada revista digital esportiva Fosbury, com a la millor nova publicació, a la revista Girones, per al millor reportatge pel treball “Immigració i barraquisme” i a la capçalera digital de cultura Nuvol.com que rebrà una menció especial com a mitjà digital. La publicació Sió d’Agramunt, serà reconeguda pel seu 50è aniversari.

En el decurs de La Nit de les Revistes i la Premsa en Català també es lliuraran els premis especials al periodista Antoni Bassas i a l’Assemblea Nacional Catalana. A Bassas, els editors li reconeixen la seva “trajectòria d’èxit i superació als mitjans de comunicació catalans des d’on ha defensat sempre la identitat cultural, política, social i nacional” i “la seva tasca en la construcció de l’espai català de comunicació en complicitat amb els mitjans de proximitat i revistes en català”. D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) rebrà un premi especial “pel treball, l’esforç i la tenacitat a l’hora d’empènyer el país des de la voluntat popular cap a la plena sobirania a través de la via pacífica i democràtica”.

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals també ha valorat el fet que “l’ANC ha representat una aposta transversal que l’han fet clau en la història present i futura del país de la defensa dels drets nacionals”. En total, als premis de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català s’han presentat una setantena de candidatures de mitjans de comunicació associats a alguna de les tres entitats que conformen la Federació: APPEC, ACPC i AMIC. En el transcurs de la nit també es lliurarà un darrer guardó, el corresponent a la millor portada de revista i a la millor portada de premsa, que s’escullen per votació entre els assistents a la vetllada.

L’acte començarà a les 20.00 h a l’Espai Endesa (Roger de Flor, 38-52) i serà presentat per l’escriptor i periodista Màrius Serra. Aquesta és la primera vegada que La Nit de les Revistes i la Premsa en Català s’organitza sota el paraigües de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals.

L’acte té com a objectiu, a més de reconèixer la tasca de les publicacions dels Països Catalans, posar l’accent en l’estat del sector i en el paper que juguen els mitjans de comunicació en la construcció del nou país. És per això que la Nit d’enguany duu com a lema Som la veu, som país, som futur, ja que des de la Federació es treballa perquè els mitjans de comunicació del país siguin pal de paller del present i del futur de Catalunya. 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte