Notícia

L’esforç col·lectiu

Esther Martí i Truñó Directora general de Corisa Media Grup

Avui us podria parlar del que es diu al Ripollès sobre aquest fantàstic informe Pisa, i del que creuen moltes persones del Ripollès de què està passant amb l'ensenyament d'aquest país, i dic ensenyament perquè si obrim la parcel·la de l'educació, tampoc quedaria en molt bona posició per molts de nosaltres.

Però el que faré és parlar de la gent que amb el seu esforç demostra que viure en una comarca petita del nostre país no és impediment a créixer de forma induvial i també col·lectiva.

Us vull parlar dels Premis Ripollès Líders, uns premis que van néixer ara fa catorze anys amb la voluntat de fer visible l'esforç que fa moltes persones tant en l'àmbit individual com col·lectiu, per apostar per la nostra comarca. Els premis líders premiant als Ripollès en 9 categories, on podeu trobar des del Ripollès de l'any a l'emprenedor. I de veritat que estan complint amb la finalitat del que van néixer, en plena crisi econòmica, ser un pulmó de vitamines a la gent de la comarca per a donar-nos del potencial que tenim. Quan moltes vegades es parla del potencial del país, m'agradaria que tots féssim l'esforç de pensar en comarques com la nostra, allunyada del cor de capital, amb dificultats de transports, dèficits de serveis i amb una població envellida. I amb tots aquests impediments i d'altres, som capaços de fer una posta per l'esport, la cultura, els emprenedors, el comerç, les indústries i altres pals de paller que defineixen l'esforç d'un país.

Cultura de l'esforç en diuen, i segurament els de comarques aquesta cultura de l'esforç la tenim integrada en el nostre ADN. Quan no ho tens fàcil, a flora a la superfície tot l'enginy.

De fet, els premis Ripollès Líders, només fan que visualitzar aquest fet. Des d'aquí a encoratjar totes les petites poblacions, i comarques del País a creu en ells mateixos, aquí ens hi impliquem tots els agents de la comarca, societat, empreses, institucions i vivim cada any amb intensitat el desenvolupament de les votacions.

Aquest motiu, la implicació de tots al final és el que hauríem de fer en l'ensenyament dels nostres fills, però també del País.

Vull aprofitar aquest espai per felicitar unes Bones Festes i feliç any nou
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte