Notícia

El partit abstenció

Esther Martí i Truñó Directora general de Corisa Media Grup

Encara amb la ressaca dels resultats de les municipals i en espera del que passarà a molts ajuntaments i consell comarcals, ens hauríem de preguntar on són i qui són els representants de la llista més votada: l'abstenció.

Aquest nou partit polític, que fins ara només es presentava a les generals o autonòmiques, ha arribat a tots els municipis i sembla que si no es fa res, ha arribat per quedar-se.

Podríem parlar, i molt, dels resultats electorals i en el meu cas, com a ripollesa, podria omplir fulls i fulls dels resultats d'aquestes eleccions, però la veritat, al final i mirant en global, el que em preocupa i crec que ens hauria de preocupar a tots és aquest nou partit anomenat abstenció.

Les municipals eren aquelles eleccions on la participació pujava i sempre ho relacionàvem amb el fet que no es votaven partits sinó candidats. Ara ni això.

El partit de l'abstenció va agafant posicionament i aquest és un greu indicador que alguna cosa està passant al nostre país. De fet, alguns experts diuen que hi ha una bossa molt important de votants independentistes que no han anat a votar, emprenyats per l'abandonament dels partits en aquesta qüestió, però a més del votant independentista, els partits tradicionals s'haurien de preguntar que està passant.

Quan trepitges el terreny i escoltes a la gent, entens el seu malestar. Frases com: tots són iguals o total, fan el que volen, no haurien d'existir en política i menys en política municipal. Potser ens falta una renovació de partits, potser de la gent dels partits, potser escoltar, potser creure en la gent.

Aquest mandant municipal que hem deixat enrere ha estat marcat per una covid. És veritat que ningú la va convidar a venir, però potser el ciutadà s'ha trobat més sol que mai, fins i tot abandonat i ha dit jo m'espavilo sol. Potser és que els programes electorals marquen prioritats que el votant del partit abstenció no vol, no compra o diu que és paperassa. Però el que hem de pensar al final és que hem de tornar a empoderar als alcaldes dels pobles que poden decidir com anirà i que decidirà com serà aquella població. També caldria recordar el que pot fer un alcalde, quines són les potestats que té atribuïdes i el que no pot fer. Potser així el veí, l'habitant, entendria el perquè de moltes coses, en aquesta democràcia jove que ens vàrem donar entre tots.

Sigui el que sigui, pot ser que reflexionem perquè si anem continuem així, el partit d'abstenció anirà agafant adeptes i al final serà alcalde el que es vagi a votar a ell mateix.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte