Notícia

El millor moment per la premsa comarcal

Juan Cal Sánchez Periodista

La casualitat ha volgut –benvinguda sigui, la casualitat!- que aquest divendres 26 de maig de 2023, just quan finalitza la campanya electoral, sigui el mateix dia en que aquest Món Editorial (el butlletí de notícies que edita cada setmana la Premsa Comarcal) vegi la llum. Demà dissabte, tot i que el butlletí té periodicitat setmanal, serà dia de reflexió i el diumenge el passarem tots aquells que ens dediquem a la informació local seguint la jornada, comprovant la normalitat, o potser no, de la diada electoral (dia assenyalat en què es celebra una festa grossa, segons el DIEC) i resseguint, col·legi per col·legi i taula per taula, el resultat de les eleccions municipals en l’àrea de la nostra cobertura informativa.

Ningú serà tan precís, tan detallat, tan curós en les dades i en les descripcions de tot el que hagi passat, com nosaltres. Pels altres mitjans coneixerem només matisos, ombres inconcretes, però res que ajudi els nostres veïns a comprendre amb precisió tot el que ha passat i sobretot el que passarà a partir d’ara. Com a les campanyes electorals (també a les institucionals) els altres ens parlaran de Barcelona o de qui guanya a Catalunya; de Madrid o de qui guanya a Espanya, però ningú es fixarà, al menys tant com nosaltres, en el nostre municipi, la nostra comarca, la província i les possibilitats de cada força política de cara a l’ajuntament, al consell comarcal o a la Diputació corresponent.

És el nostre moment estel·lar. No és l’únic, en tenim uns quants, que tenen a veure moltes vegades amb les coses petites de la vida, les importants de veritat: com la celebració d’un èxit esportiu, l’assoliment d’una fita comunitària o, alguna vegada també, el consol davant d’una desgràcia col·lectiva. Aquesta és la nostra feina i es fa més visible que mai tal dia com aquest, quan estem a punt de decidir com seran els propers quatre anys de la vida en comú, de les decisions polítiques i del destí que volem que tingui cada cèntim que paguem dels nostres impostos.

Benvinguts a la festa, reflexionem i votem. A partir del dilluns, de la propera setmana o del proper mes, sabreu per nosaltres cada detall del que ens passa com a comunitat democràtica.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte