Notícia

Tempesta perfecta

Esther Martí i Truñó Directora general de Corisa Media Grup

Setembre, 2022. El setembre marca el temps de la normalitat, del retorn a tota activitat política, escolar, de treball. I aquest any també marca el temps d'una tempesta perfecta que s'està maquinant de mica en mica i on hi som tots pujats.
Tempesta perfecta, mentre la llum s'apuja, els preus s'encareixen i el món polític sembla girar en l'àmbit mundial cap a un feixisme incontrolat.

Tot això en ple segle XXI, on hauríem d'haver après de moltes coses que no hem après i els líders, si és que n'hi ha, haurien d'haver dibuixat un futur una mica millor.

Ens estranya que l'extrema dreta tingui aquest nivell de popularitat? Només hem de mirar pel retrovisor a altres països europeus, fer reflexió de per què el votant tria aquesta opció.

Mentrestant. En el nostre país, les coses no són millors. Si tot el que pot oferir un gobierno és la gratuïtat dels transports públics que en un mes han tingut més dies d'avaria que de bon funcionament, pot ser que ens preguntem el perquè de tot plegat. Transport públic que no té inversió, mesures que no arriben a la gent i nosaltres cada cop més empipats.

Si les dades del conseller Giró són bones, i no ho dubto, el dèficit de Catalunya és a prop de 22.000 milions. Que es podria fer amb aquests diners. Millora el transport, inversió en educació i sanitat... ordenar el país.

Potser d'aquesta manera quan parléssim amb el gremi de restauració de la meva comarca, per tal de valorar les dades excepcionals que han tingut aquest estiu, parlaríem d'alegries, no de la preocupació de la pujada de les energètiques que no saben com se'n sortiran. I segurament aquest és el problema: si treballes i no et pots guanyar la vida, entre la crisi energètica i la pujada de la inflació que fa que la cistella de compra la particular de cada un però també del gremi de restauració fa pujant, fa que l'emprenyament surti per tot arreu.

I per posar-hi cullerada, aquest sector i d'altres no troben personal. Un dèficit donat per la poca previsió d'algú. Moltes persones dient que ens ha mancat un líder que mires al futur i potser sí. No trobem cambres, cuinés, però tampoc fusters, paletes o altres oficis que dintre de poc s'hauran d'explicar en un museu. I no ho dic cínicament, ja que aconseguir una persona de tots aquest gremi, consta més que et toqui la loteria.

I tornem a l'inici, aquí tenim la tempesta perfecta. Gent empipada, factures que es dupliquen, cistelles de la compra que s'enlleiran i un llarg etcètera que fa que molta gent acabi comprant el missatge més populista del món.

Per cert, si voleu treballar i sou d'algun d'aquests gremis, el Ripollès us acollirà. Una altra cosa és on podreu anar a viure perquè posant a dir dèficits al Ripollès també patim d'això. Ara ens han arribat una pluja d'euros per tal de rehabilitar pisos tant a Ripoll com a Sant Joan de les Abadesses. Anem en camí. Si ho fem bé, de solucionar aquest problema a dues de les poblacions més grans de la comarca del Ripollès.

Potser sí, la tardor portarà prou vent per bufar fort i que la tempesta perfecta s'allunyi de nosaltres.
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte