Notícia

A tu, homòfob

Marc Bolet Benito Mestre i educador social

Este mes de maig se celebra el dia internacional contra l’LGTBIfòbia. I tu, homòfob, et preguntes per què i et planteges si cal, tot això. I t’omples la boca criticant que quina necessitat hi ha de penjar la bandera LGTBI al balcó del teu ajuntament. I potser et molesta tanta coloraina perquè tens el cervell sec com una pansa i només veus la vida en blanc i negre, sense matisos.

No entendré mai esta necessitat que tens de saber amb qui se’n va al llit cadascú. I a més, quan t’assabentes que algunes persones no fan el mateix que tu, t’enfades. M’agradaria que m’expliquesses com és esta sensació tan dolenta que t’embruta l’ànima quan veus dos homes besant-se. Et compadeixo. Ha de ser fotut. Potser hauries de demanar ajuda. De la bona, de la professional.

Tu, homòfob, que no en tens ni idea, fas més cas a un heterosexual parlant d’homosexualitat que no pas a un homosexual. Deu ser que l’ intel·lecte de les persones sense cap tara com tu és molt més elevat que el meu. Què et penses que ets, la raça ària de la sexualitat?

Poses el crit al cel perquè a l’institut dels teus fills i les teues filles parlen de la realitat LGTBI i el teu pols s’accelera i notes com et bull la sang i t’agafa picor per tot el cos. Voldria tranquil·litzar-te i dir-te que l’únic que pot passar és que les xiquetes i els xiquets LGTBI s’adonen que no pateixen res estrany. Perquè estes criatures també es mereixen que els diguen que són perfectes tal com són i que tot anirà bé.

A tu, homòfob, que veus dos noies passejant pel carrer i agafades de la mà i les assenyales. I et gires cap als teus companys i els dius que estes dos són bolleres i que si provessen una bona cigala (com la teua, entenc) se’ls acabaria esta mania de gitar-se amb dones. I no només riuen els teus amigatxos, sinó que també ho fan les amigues que us acompanyen. I això encara és pitjor.

A tu, homòfob, que tens tants de dubtes però ni et planteges l’ús de paraules com marica, maricón, bujarró, desviat, gallimarsot, invertit, sarasa, mossega coixins, bollera, tortillera, travelo o mascle foradat per a fer broma amb els companys i les companyes. I algunes vegades, també per a fer mal. Fixa-t’hi! No existeix cap insult a una persona heterosexual!

A tu, homòfob, que et mostres impassible davant l’augment de les agressions a gais, lesbianes o transsexuals i ho justifiques perquè, segons tu, van provocant. Maricón no hauria de ser l’última paraula que escolta una persona abans de morir. Que penses que tens més drets que jo pel simple fet d’estimar diferent et fa una persona MISERABLE.

I sí, homòfob, per tot això i molt més, encara és necessari un dia internacional contra l’LGTBIfòbia. I potser hauries de donar les gràcies. Perquè al final, el problema el tens tu, i no jo.

Publicat a la secció d'Opinió del Setmanari l'Ebre

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte