Notícia

"El periodisme és més necessari que mai perquè necessitem aclarir-nos"

Miquel Tresserras Fundador de la Facultat de Comunicació Ramon Llull

El doctor Miquel Tresserras va recollir dimarts el Premi Extraordinari Blanquerna de Comunicació 2015 en reconeixement a la seva tasca com a degà fundador, l'any en què es commemora el vintè aniversari de la Facultat. Miquel Tresserras és catedràtic d'Història del Pensament Contemporani i premi Jaume Vicens Vives a la qualitat docent i com ha recordat la facultat "sempre ha defensat la universitat com a espai de llibertat". El periodisme és més necessari que mai "perquè necessitem aclarir-nos en aquesta societat i la premsa ens pot ajudar", va afirmar Miquel Tresserras.

Tresserras ha destacat que des de l'inici de la Facultat de Comunicació de la Universitat Ramon Llull fa 20 anys ha canviat la tecnologia de forma radical, però després, ha afegit, també "ha canviat el sistemes de comunicació no tecnològics, ha fet canviar els diaris, la televisió i la ràdio i ha modificat l'ofici de periodista". Ha agraït aquest reconeixement, que també ha considerat que és a la universitat i als estudis. 

Ha assegurat que el periodisme "és més necessari que mai perquè crisi política i del periodisme van juntes". Ha admès que no sap quina és la primera. "Són dues crisi que és van modificant dialècticament", ha apuntat. 

Tresserras també ha dit que hi ha gent que creu que "el Twitter i coses semblants són el nou periodisme però no tenen res a veure". Ha apuntat que "la democràcia s'aguanta perquè apareixen cada cop articles que no només informen del què passa sinó que diuen les causes i conseqüències i situen la notícia i t'ajuden a entendre el món". 

En aquest context, ha fet una crida als estudiants en creure en la professió de periodista i sentin passió per ella i que "sàpiguen que gaudiran en la mesura que treballaran. Si es passen el dia davant l'ordinador faran quilos, però no res més". 

El guardó li ha estat lliurat a l'Auditori de la Facultat i el professor Albert Sáez ha estat la persona encarregada de glossar la seva trajectòria

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte