Notícia

La premsa comarcal és l’única que creix en audiència a Catalunya entre el 2008 i el 2009

Foto
La premsa comarcal i local catalana, en especial l’associada a Premsa Comarcal-’ACPC, que és la immensa majoria, gaudeix d’una molt bona salut, tot i un descens generalitzat de la premsa escrita d’un 2% entre el 2008 i el 2009. Ho diu un estudi de la consultora Arce Media, que ha elaborat la primera radiografia d’aquestes característiques sobre la situació dels mitjans de comunicació al nostre país i per comarques, amb la incorporació per primera vegada de la premsa comarcal i local i mercès a la col·laboració de l’ACPC.

Malgrat que l’estudi ha registrat un descens global d’un 2% de lectors de la premsa en català durant aquest últim any, les revistes quinzenals i trimestrals sumen de mitjana un 15% de nous lectors. També internet puja una mitjana d’un 3,5%.
 
En el conjunt de diaris de la premsa comarcal qui experimenta el major creixement d’audiència és  Regió 7 (17%) seguit de El Punt i Segre, amb un 10%.
 
Per comarques, a Barcelona la premsa de proximitat augmenta un 17%. Concretament, El Punt Comarques Barcelonines ha tingut un 43,5% nous lectors. A Girona qui més creix són les revistes comarcals, amb un 36% de mitjana.

A Lleida la premsa associada a l’ACPC ha registrat un augment d’audiència del 8,6%. A destacar l’espectacular creixement de la revista Cappont que ha duplicat el seu nombre de lectors. Finalment, la premsa comarcal tarragonina registra un 6,7% més d’audiència, destacant els augments de la revista Cambrils i Cèrvol, que s’acosten al 25 per cent.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte