Notícia

La UAB acollirà la primera edició del Curs de Postgrau en periodisme Temàtic i de Proximitats

La Universitat Autònoma de Barcelona ofertarà aquest curs 2010-2011 la primera edició del Curs de Postgrau en Periodisme Temàtic i de Proximitats després que així s’acordés a la reunió mantinguda el passat 8 de setembre amb els representants de les associacions: Comunicàlia, XAL, Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Premsa Comarcal-ACPC. L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i Coneqtia (ex-APP), també participen del projecte, però no varen poder assistir a la reunió. Aquest postgrau substituirà el que durant quatre anys va impartir la UAB sobre premsa comarcal i social, que va ser impulsat per Premsa Comarcal-ACPC. És la primera vegada que totes les associacions de premsa i audiovisual de Catalunya consensuen un temari de manera conjunta.

En aquest curs s’incorporen les eines 2.0, és a dir, s’endinsa en el ciberperiodisme i els seus efectes sobre les rutines dels mitjans tradicionals. És la mateixa evolució social i tecnològica la que justifica la necessitat d’aquest Postgrau que unifiqui coneixements tradicionals, una posada al dia partir de l’ús de les TIC’s i, sobretot, una visió de futur dels nous horitzons cap els quals es dirigeix el periodisme.

Una de les raons per crear aquest Postgrau ha estat que el sector de la comunicació de proximitat i temàtic a Catalunya té una dinàmica social i econòmica, que queda reflectida amb les dades que aporta el “LLibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local catalana d’informació general i amb difusió de pagament” on es mostra l’evolució a l’alça del sector.

El curs, dirigit a periodistes o professionals que exerceixen de periodistes dins els sector del periodisme de proximitat i especialitzat, vol dotar d’eines pràctiques als qui treballen en aquests mitjans per tal de poder respondre a les necessitats de les empreses de comunicació en un període com el que estem vivim, ple de canvis estructurals.

El curs estarà dirigit per Marta Corcoy, Manuel López i Antoni Reig i està coordinat per Jesús Martínez. (del Gabinet de Comunicació Premsa Comarcal)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte