Notícia

Com la Premsa Comarcal, les ràdios privades demanen la supressió de la publicitat a les públiques

A l’igual que va fer l’any passat Premsa Comarcal, mitjançant l’informe encarregat a l’Escacc sobre la competència deslleial de les publicacions editades per molts ajuntaments, ara Francesc Robert, secretari general de l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), que integra les emissores comercials privades que operen a Catalunya, va demanar divendres passat al Parlament un canvi normatiu en el sistema de radiodifusió català. Durant la seva compareixença, Robert va assenyalar que l’accés “il•limitat” al mercat publicitari que tenen les ràdios públiques és un “problema estructural” que ha esdevingut una “greu amenaça” per a les privades. Per això, l’ACR ha reclamat una modificació de la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya, que s’aturi la instrucció que prepara el CAC per limitar la publicitat, i ha demanat eliminar els anuncis a les ràdios públiques perquè les privades “puguin veure garantit el seu futur”.

El secretari general de l’ACR va assenyalar que l’actual sistema radiofònic català no és viable i ha advocat per impulsar un de nou model de convivència del sector públic i el sector privat, on cadascú tingui “ben delimitat” el seu paper, la seva funció i el seu finançament. L’associació assegura que el creixement del sector públic ha respost només a la demanda de les administracions, que està “sobredimensionat”, que és “extraordinàriament car” i denúncia la “competència deslleial insostenible”.

Ja no és només Premsa Comarcal qui denuncia la competència deslleial de mitjans públics. Aquesta incòmoda situació, que te molts pocs precedents a la resta d’Europa, reclama una solució ràpida en ares a la subsistència d’un nombre de capçaleres. El document encarregat per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local és en mans de la Presidència de la Generalitat, de la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació, de la Presidència del Parlament català i de la presidenta de la Comissió de Cultura, i de tots els parlamentaris catalans a Brussel·les.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte