Notícia

Presentació del Síndic de la Premsa Comarcal als defensors del lector i de l’audiència de Catalunya

Foto
La reunió va consistir en un intercanvi d’impressions, experiències i anècdotes.

 

Premsa Comarcal-ACPC ha presentat aquesta setmana als defensors del lector i de l’audiència de Catalunya, i al Consell de la Informació de Catalunya (CIC), la figura del Síndic de la Premsa Comarcal i Local, que recau en el periodista i doctor Manel López. La presentació va tenir lloc el dimecres, dia 7 de juliol, a la seu de Premsa Comarcal, amb l’assistència de Marga Soler, defensora del lector de La Vanguardia; Carles Pérez, defensor de l’audiència a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i webs de la CCMA; Josep Collelldemont, defensor del lector del diari El Punt; i Josep Maria Cadena, secretari general del Consell de la Informació de Catalunya.
 
Manel López va explicar la funció que du a terme com a Síndic de la Premsa Comarcal, recordant que aquesta figura és un exemple de com la premsa comarcal i local s’està fent amb eines pròpies. La funció principal del Síndic de la Premsa Comarcal és la d’assenyalar on està l’error i creure en la necessitat de vetllar per la informació que donen les publicacions associades. El defensor ha d’aprofitar les queixes que rep per donar una mica de doctrina tenint molt clar que el lector també s’equivoca.
 
La reunió del Síndic amb els defensors va consistir en un intercanvi d’impressions, experiències i anècdotes en el que es van tractar temes que van des de la crisi del sector i els futurs professionals, passant per les possibilitats i els perills a internet, fins a la temàtica i el llenguatge periodístic. Manel López va demanar la participació dels assistents en possibles activitats que pugui organitzar Premsa Comarcal relacionades amb aquests temes. 
 
Els assistents van celebrar la iniciativa de Premsa Comarcal de reunir en una taula als defensors de l’oient i l’espectador, i al CIC. Degut al caràcter profitós del encontre, el Síndic de la Premsa Comarcal va proposar als assistents tornar-se a trobar més endavant i de manera periòdica. En aquesta trobada també podrien ser convidats els defensors del lector i de l’oient aa nivell estatal. (del Gabinet de Comunicació de Premsa Comarcal)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte