Notícia

5è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal

Foto
El públic jove front a la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d’actuació de la Universitat Jaume I de Castelló, coordinat per Andreu Casero, amb la col·laboració dels professors Hugo Doménech i Pablo López, ha estat el treball guanyador.
Andreu Casero (Universitat Jaume I de Castelló), coordinador del treball guanyador del 5è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal
FOTO: Premsa Comarcal /ACPC

El públic jove front a la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d’actuació  de la Universitat Jaume I de Castelló, coordinat per Andreu Casero, amb la col·laboració dels professors Hugo Doménech i Pablo López, ha estat ha estat el treball guanyador del 5è Premi de Recerca Universitària de la Premsa Comarcal. El veredicte es va donar a conèixer en el decurs de la 5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local el passat 29 de maig, jornada que va comptar amb la presència de Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’entitat patrocinadora.

Andreu Casero, coordinador de la recerca, va explicar que l’objectiu principal del treball serà identificar les raons per les quals el públic jove presenta unes xifres baixes de consum de premsa comarcal i local de paper i de pagament. Amb aquest estudi es volen detectar els punts forts i febles de la premsa comarcal i local sota la perspectiva del públic jove. També es pretén descobrir els aspectes que interessen al públic jove en relació al seu consum informatiu, en general, i respecte a la premsa comarcal i local.  Per últim, la proposta oferirà actuacions concretes als editors de premsa comarcal i local per atreure als joves i recuperar-los com a lectors de les seves publicacions. El treball complet es donarà a conèixer l’any vinent, en el decurs de la 6a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, que coincideix amb la celebració de la 29a Assemblea d’associats.

El  Premi de Recerca Universitària està dirigit a estudiants de doctorat, docents i investigadors de les Facultats de Ciències de la Comunicació de l’àmbit dels Països Catalans, i té com a objectiu potenciar la investigació en qualsevol àmbit relacionat, prioritàriament, amb l’edició de premsa comarcal i local en paper i pagament, però oberta també al periodisme de proximitat en general que es realitza a ràdios i televisions locals. El premi, dotat amb 5.000 euros, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte