Notícia

Coordinar estratègies per a projectar Catalunya

Foto
Roser Clavell, viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, donarà a conèixer el Pla d’Acció Exterior del Govern de Catalunya a les entitats catalanes internacionalment reconegudes, el dimarts 29, a la seu de Premsa Comarcal.
La seu de Premsa Comarcal acull avui, dia 29 de juny, a les 19 hores,  la sessió “El Pla d’Acció Exterior del Govern de Catalunya: coordinar estratègies amb la societat civil”, organitzada per la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), de la qual Premsa Comarcal en forma part. Aquesta trobada, a càrrec de Roser Clavell, viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, donarà a conèixer les estratègies del govern en acció exterior, així com les seves principals àrees d’actuació, fent especial èmfasi en el paper que desenvolupa la societat civil. Intervindrà Mònica Sabata, presidenta de la FOCIR; i Roser Clavell, viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació.

El Pla d’Acció Exterior del Govern de Catalunya (PAEGC)  estipula que la societat civil compromesa i cohesionada del nostre país és un dels actius del país més importants en un món globalitzat. Les especificitats del teixit associatiu català, actiu i compromès, i amb una important tradició històrica s’han conformat així com a valors per a la projecció internacional catalana. Saber aprofitar aquest actiu i coordinar el seu esforç amb el d’altres institucions com el Govern de Catalunya és imprescindible per tal de forjar una estratègia d’acció exterior que reforci i faciliti el treball de les dues parts.

Premsa Comarcal forma part de les 200 entitats catalanes que la Generalitat considera que estan reconegudes internacionalment. El reconeixement de Premsa Comarcal té origen en la seva pertinença a l’Organització Mundial de Periòdics i Editors de Diaris, i a la seva aportació a l’Associació de Periòdiques Escrits en Llengües Minoritàries (MIDAS).

No es la primera vegada que Premsa Comarcal col·labora amb la FOCIR, cedint les seves instal·lacions. El passat mes de març, va tenir lloc a la seu de Premsa Comarcal l’Assemblea de Focir, a la qual van assistir trenta-sis entitats. Un dels moments més àlgids va ser la presentació i ratificació de 12 noves entitats amb reconeixement internacional.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte