Notícia

Projecte de federació d’associacions d’editors de premsa en català

Foto
La nova entitat treballarà en la creació d'una central de serveis editorials de nova generació.
Alfons Udina, president de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG)
Lluís Gendrau, president de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC)
Francesc Martínez, president de l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes (APPV)
Estanis Alcover, president de Premsa Comarcal /ACPC
Gabriel Mercè, president de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca
Miquel Vila, president de Coneqtia

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), l’Associació Catalana de la Premsa  Gratuïta (ACPG), l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC); l’Associació de Premsa Forana, de Mallorca; l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes, amb l’adhesió de Coneqtia i Escacc, van fer pública, el dia 29 de maig, en el decurs de la 5a Convenció de la Premsa Comarcal, la seva voluntat de federar-se i treballar unides.

“Dels antecedents de les associacions es desprèn que totes tenen com a objectiu la promoció de la premsa en català. Aquest és un principi bàsic que les uneix”, va afirmar Estanis Alcover i Martí, president de la Premsa Comarcal.  El president Alcover fa afegir que totes les entitats que s’uneixen tenen en comú “el respecte als lectors i als anunciants i un afany de mirar endavant en la carrera pels nous models de comunicació”.

La nova entitat treballarà en l’organització conjunta de serveis, com els digitals i de noves tecnologies; en sessions de formació i innovació; en la creació d’una central de serveis editorials de nova generació; i per últim, en la optimització dels recursos de manera conjunta. La seu provisional de la federació estarà situada a l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (Carrer Hospital, 110. 08001. Barcelona).

El president de Premsa Comarcal va dir que la constitució de la Federació comportarà que cadascuna de les associacions que la formen es compromet a sumar esforços “per aixecar el llistó” de la premsa a Catalunya i a la resta de terres de parla catalana, “sempre amb el respecte a la independència de cada entitat”.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte