Notícia

Premsa Comarcal impulsa la creació de la Plataforma Fòrum Barcelona de Comunicació per a editors europeus

Foto
L’objectiu de la Plataforma Fòrum Barcelona de Comunicació és el de constituir un lobby que defensi l’actuació dels editors i la serva raó de ser davant les institucions europees.
L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal impulsa, entre altres projectes internacionals, la creació de la Plataforma Fòrum Barcelona de Comunicació per a editors europeus de premsa en llengües no estatals, minoritzades o minoritàries. Premsa Comarcal ha presentat públicament la iniciativa aquesta setmana, en el decurs de l’Assemblea General de l’Associació en Llengües Minoritàries i Regional (MIDAS), celebrada a Vilnius (Lituània).

Més de 45 milions de persones de la Unió Europea parlen una llengua diferent a la del estat que els acull. Amb diferents situacions culturals, jurídiques i polítiques pel que fa a la llengua, els associats a MIDAS tenen una similitud: publiquen diaris en una llengua diferent a la del estat de referència. Els diaris associats a Premsa Comarcal  El Punt, Regió 7 i Segre; i el bisetmanari El 9 Nou són una mostra dels diaris catalans que formen part de MIDAS.

L’objectiu de la Plataforma Fòrum Barcelona de Comunicació és el de constituir un lobby que defensi l’actuació dels editors i la seva raó de ser davant les institucions europees. Entre altres accions, la Plataforma Fòrum Barcelona treballarà perquè les publicacions editades per entitats culturals puguin acollirse a la resolució del Parlament Europeu sobre el Tercer Sector dels Mitjans (TSC).

El mitjans del TSC són aquells que protegeixen i cohesionen a la comunitat a la qual serveixen. És en aquest sector on la Unió Europea acull aquells projectes comunicatius sin ànim de lucre. La porta está oberta per a que, periòdics associats a MIDES, o la pròpia premsa comarcal catalana tingui un tracte especial, degut a la seva idiosincràsia i tasca de suport a unes llengües que no són les de l’estat en el que es publica aquesta premsa.

La plataforma també impulsaria la innovació i la investigació en premsa editada en llengües minoritàries o minoritzades, i obria una via de comercialització de les publicacions via Unió Europea i grans clients de publicitat.

Actualment, les entitats adherides a la Plataforma Fòrum Barcelona són: Associació Catalana de la Premsa Gratuïta, Associació de Publicacions Periòdiques Escrites en Català, Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes, Premsa Forana (Illes Balears) i Narfarpress (Navarra). Resten pendents d’adhesió: Associació de Premsa Professional i Associació Europea de Diaris en Llengües Minoritàries i Regionals (MIDAS).

La Plataforma de Comunicació Fòrum Barcelona és una de les accions que Premsa Comarcal du a terme en la seva tasca de promoure projectes en benefici de la premsa comarcal i local amb l’objectiu de donar-li una major projecció, i situar-la en un lloc preeminent dins dels periòdics especialitzats d’informació de proximitat.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte