Notícia

5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local i 2a Assemblea General

Foto
Les Borges Blanques es converteix en la capital de la Premsa Comarcal i Local

29.05.2010
Premsa Comarcal /ACPC
http://vimeo.com/12114904

Un centenar de professionals del sector editorial, comunicatiu, publicitari i docent s’ha congregat avui a Les Borges Blanques (Les Garrigues), en el context de la 5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, la reunió més important de premsa de pagament comarcal i local que té lloc anualment a Catalunya. En els darrers anys, la convenció s’ha convertit en una referència en l’àmbit editorial tant a nivell nacional com estatal.

La 5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, organitzada per Premsa Comarcal /ACPC i el quinzenal de Les Borges Blanques Som Garrigues, ha posat de relleu les inquietuds i les necessitats del sector de la premsa de proximitat, que travessa uns dels moments més difícils de la seva història, per la confluència de la crisi econòmica.

Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, ha assistit a l’acte. El conseller ha assegurat que el govern continuarà donant el seu suport, “malgrat que venen temps de recursos escassos". Tresserras ha destacat la funció dinamitzadora de l’associació en el sector i ha recordat la importància de potenciar els instruments de gestió com els estudis i el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

També ha assistit a l’acte Cristina Coll, directora general d’Innovació i Cooperació amb els Mitjans de Comunicació, que ha estat l’encarregada de l’obertura de la 5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local, en substitució del conseller Tresserras que ha arribat després de a reunió en sessió extraordinària del consell de govern.

En el decurs de la convenció, s’ha presentat el Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal i Local una radiografia única, fins ara, del sector que vol buscar solucions per a sobreviure a l’actual conjuntura de pèrdua d’ingressos publicitaris, reducció de despeses i d’ajuts públics. El Llibre Blanc 2010 de la Premsa Comarcal, encarregat per la Fundació Catalana de la Premsa Comarcal i elaborat per la consultora Marketing Media Europe, amb la col·laboració de Media Hotline i la Universitat Pompeu Fabra,  inclou dades del volum d’ingressos per publicitat, xifres de vendes, marges de benefici, indicadors de consum, costos per lloc de treball, rendiments per exemplar venut i altres ràtios d’interès. El Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de La Caixa.

En matèria d’investigació, s’ha donat a conèixer el treball guanyador del 5è premi de Recerca Universitària de la Premsa Comarcal: El públic jove front a la premsa comarcal i local: diagnòstic i propostes d’actuació, presentat per la Universitat Jaume I de Castelló, coordinat per Andreu Casero, amb la col·laboració dels professors Hugo Doménech i Pablo López. L’entrega del premi ha comptat amb la presència de Saül Gordillo, director de l’àgència Catalana de Notícies (ACN), l’entitat patrocinadora.

Jaume Barrull, vicerector de la Universitat de Lleida, en representació de la Xarxa Vives d’Universitats, ha tancat la convenció, que ha finalitzat amb la presentació del nou web de Premsa Comarcal:

http://vimeo.com/12081674

El nou web donarà aixopluc a totes les publicacions associades que no disposen de pàgina pròpia, per tal que s’incorporin a la xarxa, i també la presentació del nou web del quinzenal de Les Borges Som Garrigues.

Projecte de federació d’associacions d’editors de premsa en català
En el decurs de la convenció, l'Associació Catalana de la Premsa Gratuita (ACPG), l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC); l’Associació de Premsa Forana, de Mallorca; l’Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local (ACPC), amb l’adhesió de Coneqtia i Escacc, han fet pública avui la seva voluntat de federar-se i treballar junts. La nova entitat treballarà en l’organització conjunta de serveis, sessions de formació i innovació. També en la creació d’una central de serveis editorials de nova generació. Tot plegat, amb l’objectiu d’optimitzar els recursos.

La 5a Convenció de la Premsa Comarcal i Local ha coincidit amb la 28ª Assemblea General d’associats de Premsa Comarcal, convocada per la junta de govern. L’alcalde de Les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’assemblea, en la que s’ha presentat als associats la figura Síndic de la Premsa Comarcal i Local, que recau en el doctor i periodista Manel López. També s’ha presentat la nova Associació de Premsa Periòdica Valenciana (APPV).

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte