Notícia

La crisi analitzada a partir de l’experiència dels editors

Foto
La 5a edició ha convidat editors de Premsa Comarcal a participar en la taula rodona “La crisi analitzada a partir de l’experiència dels editors de la Premsa Comarcal i Local”.
Editors de Premsa Comarcal han explicat les seves vivències i han debatut amb els estudiants la situació laboral precària que viuen els periodistes. Sobre aquest tema, Joan Cal, director general del Grup Segre, ha assegurat que la situació de precarització en els pròxims deu anys encara serà pitjor. "Les espectatives de feina fixa ben retribuïda seràn inexistents", ha assegurat. Segons Cal, en els pròxims anys, el sector entrarà en un procés de reconversió en el que no existeix un model que garanteixi l'èxit.

Francesc Fàbregas, editor dels setmanaris El Vallenc i Nova Conca, ha assegurat que la premsa comarcal "funciona", tot i la crisi. "És un mitjà per donar els primers passos i per agafar experiència", ha destacat. Fàbregas ha animat als estudiants a fer pràctiques en mitjans comarcals i locals. "A l'hora de fer pràctiques, el que va a la premsa comarcal treballa davant l'ordinador, fa de periodista, i adquireix una experiència enriquidora", ha explicat.

Francesc Florensa, coordinador del quinzenal Som Garrigues, ha afegit que la premsa comarcal i local no és només un lloc de pas, sinó que és un lloc per quedar-se. Cal mirar al futur amb optimisme. "A qui treballa li van bé les coses", ha conclòs.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte