Notícia

Neix l'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes

Foto
L'acte també va servir per a presentar l'informe Periodisme contra les cordes, elaborat per Francesc Martínez, i el Manifest en defensa d'uns mitjans de comunicació en valencià, sòlids i de qualitat

La Societat Coral El Micalet va acollir, ahir matí, la presentació de l'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes, entitat que agrupa més de cinquanta mitjans de comunicació que empren el valencià «com a vehicle de transport de notícies i de continguts». La nova associació compte amb el suport de Premsa Comarcal (ACPC) i el seu president va assistir personalment a aquest acte històric.

 

Els representants de les empreses periodístiques aplegades van criticar la «competència desigual» que pateixen per part del mitjans que s'expressen en castellà. Igualment, han lamentat que 25 anys després de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, la presència de la nostra llengua en els mitjans és «encara marginal». «El periodisme en valencià viu contra les cordes de la inanició, és un sector feble i minoritzat», indiquen en un comunicat.

 

Entre els seus propòsits —expressats en un decàleg— l'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes pretén «desenvolupar una veritable política nacional de comunicació». L'entitat exigeix a la Generalitat «polítiques públiques de subvencions» per potenciar el valencià en els mitjans privats i que «fixe uns criteris jurídics i polítics clars per evitar que continue augmentant la dependència mediàtica en castellà».      L'associació també demana la reciprocitat d'emissió «de totes les cadenes autonòmiques de ràdio i televisió autonòmiques de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià» i «l'elaboració d'un pla de la televisió digital terrestre local i autonòmica per a reorientar aquest sector cap a projectes comunicatius compromesos amb la identitat cultural valenciana i la llengua».

 

L'acte també va servir per a presentar l'informe Periodisme contra les cordes, una mena de «llibre blanc de la comunicació valenciana»

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2020

Avís legal

Contacte