Notícia

Mònica Terribas constata la potència dels mitjans comarcals i locals a Catalunya

Foto
La directora de TVC anima els estudiants de comunicació reunits a la 5a Trobada de Joves Lectors a fer un periodisme rigorós i autocrític.

Premsa Comarcal

16.04.10

 

“A Catalunya tenim un teixit de premsa, ràdio i televisió local potentíssim des de fa molts anys”, va explicar Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, davant de 120 estudiants de periodisme de les facultats de comunicació dels Països Catalans en el marc de la 5a Trobada de Joves Lectors que organitza l’Associació Catalana de Premsa Comarcal i celebrada aquest cap de setmana a Canyamars (Maresme).

 

Terribas va reconèixer que, tot i l’esforç de TV3 per la informació de proximitat, les notícies comarcals encara són escasses a la televisió pública. ‘És un tema que encara no tenim resolt: una possible solució seria allargar el TN Comarques que ara és curt i queda comprimit entre altres programes’, va apuntar la directora de TVC tot i recordar que en programes com Divendres o Espai Terra ja s’ofereix informació de proximitat.

 

La directora de TVC considera que seria positiu que els periodistes que treballen a Barcelona visquessin alguna vegada en pròpia pell la realitat de fer informació local, per exemple, fent estades curtes a les delegacions que la televisió té arreu del país. Tot i reconèixer el centralisme dels informatius de TV3, va argumentar que és una realitat que es dóna a la majoria de mitjans: “Tendim a informar del nucli on hi ha el pes econòmic i polític. És una inèrcia que tenim, alimentada pel volum de producció centrada en aquest lloc”.

 

Davant les preguntes dels estudiants de periodisme que omplien la sala de gom a gom, i després de visionar el documental I tu quin diaris compres?, emès per TV3 el 28 de febrer dins l’espai 30 minuts i on s’analitza la situació de crisi de la premsa, Terribas va esperonar els futurs periodistes a treballar amb rigor i reflexió per tal de fer un periodisme útil i de servei públic, alhora que els va exhortar a ser autocrítics amb la pròpia tasca professional. En una conversa sincera en què es van abordar diversos temes d’actualitat, la directora de TVC també va mostrar-se confiada en què els canals de Televisió de Catalunya es puguin seguir rebent al País Valencià i es reobrin els repetidors tancats.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte