Notícia

5a Trobada de Joves Lectors de la premsa comarcal i local. Crònica de dos díes

Foto
Els dies 16 i 17 d’abril ha tingut lloc a Canyamars, Dorsius, la 5a Trobada de Joves Lectors de la Premsa Comarcal i Local, un encontre de 48 hores de duració que acull joves estudiants de comunicació i els seus professors.

Alumna de la Universitat de Vic presenta una comunicació.

La trobada va començar amb la salutació del president de la Premsa Comarcal i Local, Estanis Alcover i Martí, que va resumir les dades principals que recollirà el Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local, un estudi pioner en el sector que donarà a conèixer la realitat econòmica, laboral, social i estratègica de la premsa de proximitat. El Llibre Blanc es presentarà oficialment el proper 29 de maig, en el decurs de la 5a Convenció i 28a Assemblea de la Premsa Comarcal i Local, a Les Borges Blanques.

Per la seva part, el director general de Difusió Corporativa de la Generalitat, Jordi Fortuny, va felicitar la iniciativa i va participar en un dels debats, concretament, el que va comptar amb la participació de Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, la nit del divendres.

La directora general d’Innovació i Cooperació amb els Mitjans, Cristina Coll, va ser l’encarregada de presidir la clausura el dissabte a la tarda, recordant la transformació que està patint el sector amb la influència de les noves tecnologies, que "no ens permeten aprofundir en el coneixement".

Comunicacions

Com a novetat, i amb l’objectiu de fomentar la participació dels estudiants, aquest any Premsa Comarcal ha motivat als participants a presentar comunicacions. Així, la primera sessió del divendres va consistir en l’exposició de ponències per part dels estudiants.

Laia Valls, alumna de la Universitat de Vic, va presentar la comunicació "Emprenedoria davant la crisi de la premsa. Proposta per impulsar una empresa de serveis culturals i comunicació a la Catalunya Central".

Seguidament, Gal·la Ortin, alumna de la Universitat Abat Oliba, va exposar "La premsa local. El cas del Tot Sant Cugat", i va fer la lectura de la comunicació "Propostes de supervivència per a combatre l’agonia de la premsa regional", de l’alumna de la Universitat Abat Oliba, Marta Vergoñós.

La darrera presentació, a càrrec de les alumnes Laura Martínez i Berta Gusi de la Universitat Abat Oliba, va versar sobre la rendibilitat dels mitjans digitals, estudiant el casos de Sabadell i Terrassa.

Universitats

En la 5a Trobada de Joves Lectors han participat alumnes de: Universitat Autònoma de Barcelona, amb la professora responsable Marta Corcoy; Universitat Pompeu Fabra, amb Marcel Mauri; Universitat Ramon Llull, amb Josep Lluís Micó; Universitat de Vic, amb Diego Linares; Universitat Rovira i Virgili, amb David Domingo; Universitat Abat Oliba, amb Joan Francesc Fondevila; Universitat Jaume I de Castelló, amb Pablo López; Universitat de València, amb Francesc Martínez; i Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb Sergio Martínez.

Les trobades de joves lectors s’organitzen amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i el suport del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat i la Secretaria de Joventut de la Generalitat.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte