Notícia

El diari associat El Punt és distingit amb el premi nacional de projecció social de la llengua catalana

Foto
El Consell de les Arts lliurarà el guardó a El Punt el proper dia 3 de juliol al Palau de la Generalitat.

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) ha concedit a El Punt el premi nacional de cultura a la projecció social de la llengua catalana. El diari, associat a Premsa Comarcal, ha estat distingit «per ser un exemple empresarial brillant i amb èxit d’una aventura periodística en català i per a Catalunya basat en la informació preferentment regional i local», segons la valoració del jurat, que considera que «durant els darrers 30 anys, El Punt ha contribuït amb fermesa a la tan desitjada normalització lingüística amb diferents edicions territorials del diari, un lloc web eficaç i diverses capçaleres, entre les quals destaquen Presència, El 9 Esportiu, Punt de Festa (l'actual Sortim) i, darrerament, la del diari Avui.».

 

Els Premis Nacionals de Cultura són la distinció més rellevant en l’àmbit de la cultura a Catalunya, i s’atorguen seguint l’assessorament d’un jurat que encapçala Francesc Guardans –president del Conca– i format per vint-i-tres personalitats del món de la cultura al país.

 

El Punt s’ha consolidat com el rotatiu en català més llegit (la darrera onada de l'Estudi General de Mitjans li atorga 168.000 lectors diaris) i amb una difusió de més de 25.000 exemplar, segons les dades de l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD). El llarg camí d’ascens fins que ha arribat a ser un mitjà de comunicació nacional de referència amb voluntat de ser present a tot el territori s’ha fet sense renunciar als principis fundacionals ni a la convicció que la informació local és un dels pilars bàsics del diari.

 

No és el primer cop que El punt aconsegueix un guardó, l’any passat va rebre el premi nacional de comunicació en l’apartat de premsa. A més, al 2003 El 9 esportiu va ser guardonat amb el llavors anomenat premi de foment de l’ús de la llengua catalana, que, en absència del Conca, li va concedir el Departament de Cultura de la Generalitat, també en el marc dels Premis Nacionals de Cultura. (Font: El Punt)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte