Notícia

Presenten el treball guanyador del Premi de Recerca de l'ACPC

Durant el congrés de Montblanc el passat dissabte

Foto
Dissabte durant el 9è Congrès de l'ACPC es va presentaren públic el resultat del 8è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal, patrocinat per CaixaBank i atorgat a la doctora Susana Pérez-Soler (Universitat Ramon Llull) per Usos de les xarxes socials a la premsa local i comarcal: reptes i oportunitats per a l’empresa periodística

Pérez-Soler ha explicat que el projecte “neix de la constatació que les plataformes de comunicació 2.0 estan transformant tant el procés de producció de les notícies com en el de la seva distribució”. La metodologia emprada “es basa en tècniques qualitatives i quantitatives. D'una banda, s'han realitzat més d'una vintena d'entrevistes a diferents perfils, des de directors de mitjans fins a redactors passant per gestors de xarxes socials. I de l'altra, s'ha fet un anàlisi del contingut del compte corporatiu de Twitter dels mitjans estudiats”. La investigació conclou “que a dia d'avui les xarxes socials es fan servir principalment com a plataformes de distribució de continguts. Pérez-Soler també va assenyalar que en menor mesura, els periodistes les empren per rastrejar temes i documentar-se”; i que el repte pendent “és la interacció amb l'audiència que, paradoxalment, és l'essència dels mitjans socials”. El treball, per últim  “proposa un seguit de bones pràctiques i un decàleg per tal de crear i gestionar comunitats al voltant de l'empresa periodística”.

L'equip de recerca ha estat format per la doctora Cristina Martorell (Universitat Ramon Llull), el doctor Àlex Araujo (Universitat Pompeu Fabra) i la doctora Ariadna Fernández (Universitat Pompeu Fabra)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte