Notícia

Marginedas, Espinosa i García Vilanova guanyen el X Premi Manuel Vázquez Montalbán

Foto
El Col·legi de Periodistes otorga el Premi Manuel Vázquez Montalbán en les categories de política i cultura i periodisme esportiu
El Col·legi de Periodistes de Catalunya, que anualment atorga el Premi de periodisme Manuel Vázquez Montalbán, ja ha fet públics els guanyadors d’enguany. S’ha decidit que els tres periodistes premiats seran Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricardo García Vilanova, que van ser segrestats a Síria, i sortosament alliberats, mentre exercien la seva feina.  

Aquest premi, que ja ha arribat a la seva desena edició, vol ser el reconeixement "al seu compromís professional i del treball dels corresponsals en zones de conflicte que són testimonis  insubstituïbles del què passa perquè són als llocs dels fets i ho fan amb la voluntat de donar veu als sense veu". El premi és una reivindicació de la figura del periodista com "a testimoni presencial i de la necessitat de no acomodar-se a les notícies redaccionals manllevades".

El Premi es convoca anualment en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu. El jurat del premi en categoria política compost per Josep Maria Martí (Col.legi de Periodistes), Miguel Aguilar (Random House), Joan Manuel Perdigó (El Periódico), Carles Revés (Planeta), que delega el vot en el representant del Col·legi,  i Tomàs Delclós (El País), que actúa com a secretari del jurat; va escollir els guanyadors per unanimitat.

Pel que fa a la categoria de Periodisme Esportiu, convocat conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació F.C. Barcelona, recordem que aquest any el jurat va decidir atorgar-lo a l'escriptor Sergi Pàmies.  

La cerimònia d'entrega dels guardons és prevista per l'11 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte