Notícia

L’Empordà en clau científica

Àngels Yécora Gallastegui Agent de la Propietat Industrial

S’acosta el cap de setmana del 24 de setembre, data en què els barcelonins celebren la seva festa patronal amb 3 dies i mig de festa, sens dubte un llarg cap de setmana que permet fer una escapada, des del brogit i la densitat de l’àrea metropolitana, a espais més tranquils i paisatgísticament bells. l’Empordà, l’Alt Empordà més concretament, és una molt bona proposta i us n’explico el motiu.

Resulta que precisament els dies 23 i 24 la ciutat de Figueres acull la vuitena edició del “Science needs You!” (La ciència us necessita!) un esdeveniment de divulgació de ciència de frontera adreçada al públic adult no expert, a partir dels 15 anys. 

Enguany s’han organitzat un seguit de continguts a l’entorn de la temàtica de “les fonts d’energia del futur”. Al matí del dissabte, tres ponents ens obren el ulls sobre: la situació actual de les fonts d’energia alternatives i els problemes del seu emmagatzematge; també sobre el projecte ITER, situat a prop de Figueres, a la ciutat francesa de Cadarache, que vol emular mitjançant la fusió atòmica, una estrella a la Terra, constituint la més gran infraestructura científica del món i finalment, el darrer ponent, ens indicarà sobre l’impacte de la transició energètica a la Societat i les seves conseqüències.

Tot això en un ambient distès, amb pausa cafè i possibilitat de fer contactes personals amb investigadors de primer nivell del Sistema Català de Ciència, en un entorn d’un antic convent bellament restaurat: l’Auditori de Caputxins i el seu claustre.

Si us hi apunteu, després de la immersió del matí, obrirem portes al paisatge empordanès que ens espera! Anirem als boscos de suro de Darnius per trobar l’indret idíl·lic de l’entorn del seu pantà, per gaudir-ne de la seva contemplació i per passejar-hi, però també per fer descoberta i per reflexionar-hi: d’on venim? (la història de la generació d’energia hidroelèctrica a la conca de la Muga) i a on anem: a la gestió dels boscos, per aconseguir l’aprofitament hídric, la prevenció d’incendis (estalvi energètic) i la generació de biomassa.

Si veniu, fins i tot podreu participar d’una visita guiada per tècnics de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) a l’interior de la presa del pantà de Darnius-Boadella. 

Us apunteu a viure l’Empordà interior més científic i autèntic que mai a Figueres i a Darnius?

*Trobareu el programa en aquest enllaç:  http://bit.ly/llibret-sny2023; totes les activitats són gratuïtes però requereixen inscripció al formulari que podeu trobar a: www.acdic.cat

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte