Notícia

La Veu de l’Anoia, L'Erol i Estrip reben els premis durant la Nit de la Premsa

La cerimònia es va celebrar de forma virtual a través de YouTube

Foto

El passat dimecres 14 d'octubre es va celebrar la cerimònia de la 20a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, en la qual tres publicacions associades a l'ACPC van rebre els principals guardons que atorga l'APPEC. La cerimònia d'enguany es va fer de forma virtual a causa de la pandèmia. La Veu de l’Anoia va rebre el premi com a Millor Publicació de Premsa amb una intervenció de Pia Prat i Jordi Puiggròs, directora general i de redacció,respectivament, d'aquest mitjà setmanal; la revista berguedana L’Erol va rebre la menció en la categoria de Revista, amb un parlament de la seva directora Rosa Serra; i Estrip, va rebre el premi a la Millor Portada amb una intervenció de Montse Porta, editora de la revista.

En el decurs de la nit,el president de l'APPEC Germà Capdevila,  es va queixar amargament del fet que les publicacions associades no han rebut "cap ajuda, cap resposta ni cap auxili en una situació tan extrema" com la que asseguren estar vivint. "La pandèmia ens ha donat un cop que pot ser mortal si no hi ha una acció extraordinària i puntual per solucionar-ho", advertia més tard l'editor.

La caiguda dels ingressos publicitaris i de les vendes coincidint amb la pandèmia amenacen d'"estroncar l'ecosistema" de revistes i publicacions digitals, avisen des de l'APPEC. Un ecosistema, afegeixen, que no té res a envejar al dels països veïns europeus i que ha trigat "entre 20 i 30 anys" a consolidar-se després de la "destralada" que va suposar el Franquisme. "La mateixa destralada ara la pot causar la pandèmia", han manifestat. I a la llista de greuges, Capdevila hi ha afegit que enguany s'han endarrerit i encara no s'han resolt les subvencions púbiques que reben moltes de les seves capçaleres, "precisament en l'any més complicat".

Altres guardonats de la nit van ser opcions.org com a Millor Digital, l’informatiu infantil InfoK amb el Premi Comunicació, la  plataforma Actua Cultura 2% amb el Premi Cultura, la revista Namaka que comparteix premi amb Estrip, i el reconegut xef José Andrés amb el Premi Societat.

Podeu veure la cerimònia en aquest enllaç de YouTube.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte