Notícia

Presenten un manifest sobre els mitjans de comunicació públics

Impulsat arran d'una proposta del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Foto

La Red de Colegios Profesionales de Periodistas considera necessari recordar una vegada més que els mitjans de comunicació públics són imprescindibles en democràcia. En aquesta línia, la UNESCO assenyala que els mitjans públics "han d'estar protegits institucionalment i han de tenir garantit el seu finançament perquè puguin exercir les seves funcions centrals per a la consolidació de les democràcies". La Red també proposa la incorporació de la paritat de gènere en la conformació dels òrgans de participació (consells d'administració, consells professionals, etc.) per assegurar la igualtat de gènere com a principi bàsic.

Els mitjans públics són garantia d'accés universal a una informació de qualitat, plural i independent. Per això, és fonamental garantir la seva qualitat, professionalitat, independència, pluralitat i viabilitat. Aquests principis estan en plena sintonia amb els valors reconeguts per la Unió Europea de Radiodifusió (UER): universalitat, independència, excel·lència, diversitat, responsabilitat i innovació.

La Red de Colegios Profesionales de Periodistas considera necessari que la legislació garanteixi el blindatge contra les majories absolutes i que les lleis sobre aquest tema no puguin ser anul·lades sense la majoria qualificada exigida per a l'elecció dels responsables dels mitjans públics.

Sense periodisme, no hi ha democràcia. Sense mitjans públics, no hi ha democràcia de qualitat


DOCUMENT. Consulta el comunicat

 

Font: Col·legi de Periodistes de Catalunya

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte