Notícia

El Col·legi de Periodistes de Catalunya abandona la Red de Colegios

Per discrepàncies amb el sistema de representativitat

Foto

La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha aprovat sortir de la Red de Colegios Profesionales de Periodistas per discrepàncies amb el sistema de representativitat. Un element clau en la definició de la presa de decisions en l’esborrany de proposta de creació d’un futur Consejo de Colegios Profesionales de Periodistas. 

Actualment, el Col·legi de Periodistes de Catalunya té més de la meitat dels col·legiats de la Red. El sistema proposat de representació per la majoria dels Col·legis integrants de la RED ha estat un col·legi un vot. Un fet que representa una infravaloració dels professionals de Catalunya. Des del Col·legi s'ha defensat un vot ponderat a partir d’una doble votació, per nombre de col·legiats i nombre de col·legis, que garantís que no hi pogués haver una imposició sistemàtica dels col·legis més grans respecte els més petits, ni a la inversa. Lamenten que no s’hagi pogut arribar a un acord que satisfés totes les parts.

La Red de Colegios Profesionales de Periodistas es va formar el 14 de juny del 2018, tot i no estar constituïda com a entitat jurídica. Fins ara representava a més de 7.000 periodistes col·legiats i col·legiades i estava format pels col·legis d’Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Catalunya, Castella i Lleó, Galicia, La Rioja, Múrcia, Navarra i País Basc. Catalunya té 4.200 col·legiats/des. 

Els col·legis català i gallec van ser els primers a demanar formalment la creació d’un Consejo Profesional de Periodistas, ja que l’actual llei estableix que és obligatòria la seva constitució quan dues comunitats autònomes tenen col·legi professional. 

Font: CPC

giny

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2022

Avís legal

Contacte