Notícia

La covid-19 protagonitza els treballs finalistes als Premis Rahola

David Aparicio i Toni Ferragut fotoperiodistes finalistes

Foto

La pandèmia i les conseqüències que ha deixat en diferents àmbits protagonitzen bona part dels treballs seleccionats com a finalistes dels XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local. De quinze obres finalistes, sis d'elles estan centrades en la covid-19. En la categoria de Millor Fotografia de Premsa, David Aparicio i Toni Ferragut es disputaran el premi presentant dues imatges fetes en centres sanitaris. En l'apartat de Millor Treball Informatiu en Premsa hi ha tres finalistes: Xevi Xirgo pels reportatges sobre 'Els papers d'Urkullu en la negociació basca' que es van publicar a 'El Punt Avui'; i la revista 'La Republica' amb dues nominacions; una per a Teresa Màrquez pel reportatge 'Decideixo morir' i la segona és per un treball coral fet per dotze redactors 'Històries de la covid'.

Al Millor Treball Informatiu en Ràdio els finalistes són Ràdio Vilafant pel programa 'La pesca engresca' i Pau Masó, de Ràdio Olot, pel programa '2020: l'any en què trontolla tot'.

En la categoria de televisió, Martí Albesa es disputarà el guardó amb Albert Brosa. El primer presenta 'Sangita', un documental emès en el programa '30 minuts' de TV3. Brosa opta al premi amb 'El despertar', un programa d'Olot Televisió. Dins del premi a Millor Informació Digital, Josep Lluís Vidal competeix amb 'Podcast per Whastapp' de 'laselva360' i Dolors Gibert amb 'Confinament. La finestra indiscreta'. 

Els finalistes pel premi a Millor Projecte de Comunicació Periodística són Martí Albesa i Sara Montesinos per 'Forjant Futurs' i Pau Planas i Rocío Rodríguez per 'La revista de la Tornada'. Per últim, la categoria de Millor Iniciativa de Comunicació Institucional hi ha Carlus Gay, Àlex Boix i Carolina Treviño per '10 dones il·lustres, 10 il·lustradores'; i Clara Sànchez-Castro i Artur Àlvarez per l'entrega dels Premis Corona Cultura.

El nom dels guanyadors es farà públic la nit del dijous 25 de febrer a les vuit del vespre, durant l'acte d'entrega dels premis.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte