Notícia

Leila Guerriero guanya el premi Manuel Vázquez Montalbán

Periodista argentina que publica des de 1991 en algunes de les capçaleres més importants del món

Foto

El Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán és un guardó creat l'any 2004 amb la voluntat de recordar la figura de l'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán, mort l'any anterior. El premi, impulsat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu, aquest darrer en col·laboració amb el F.C.Barcelona.

El jurat del premi Vázquez Montalbán de periodisme cultural i polític, integrat per Neus Bonet,  degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ana Cristeto, directora de El Periódico de Catalunya, Carles Revés, director de l’Àrea editorial del Grup Planeta,  Tomàs Delclós, periodista d’El País i Josep Cuní, periodista col·legiat que actua com a president del jurat, han decidit per unanimitat atorgar el premi d’enguany a la periodista argentina Leila Guerriero. El guardó va acompanyat d'una dotació econòmica de 6.000€. 

En paraules del mateix jurat, aquest premi li ha estat atorgat a la periodista argentina Leila Guerriero perquè a través dels seus articles, cròniques i llibres“ha posat de manifest i rellevància la necessitat, la importància i la força del periodisme. Un ofici que no només insta a anar, veure, tornar i explicar, com ella mateixa ha descrit, sinó també a contestar per a què, per què i com s’escriu”. De la mateixa manera, el jurat li destaca la feina de camp que Leila Guerriero fa per donar forma i fons a les seves cròniques convertides també en excel·lents assajos sociològics.

Leila Guerriero (Junín, 1967) és una periodista argentina reconeguda internacionalment pel seu treball, que publica des de 1991 en algunes de les capçaleres més importants del món com La Nación i Rolling Stone, d’Argentina; Gatopardo, de Mèxic o El País, d’Espanya. També ha publicat els llibres Los suicidas del fin del mundo (2006), Frutos extraños (2009); Plano Americano (2011), Una historia sencilla (2013), Zona de obras (2014) o més recentment Opus Gelber. Retrato de un pianista (2019) i Teoría de la gravedad (2019).

Font: Col·legi de Periodistes de Catalunya

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2020

Avís legal

Contacte