Notícia

El fotoperiodista de 'Segre' Òscar Mirón mor en un accident

La seva obra es va caracteritzar per un gran domini de la tècnica fotogràfica

Foto

Tenia poc més de vint anys quan Òscar Mirón va arribar a la redacció de 'Segre'. Pel seu objectiu han passat alguns dels grans moments de la història recent de Lleida. De caràcter discret, dissabte es va convertir en notícia. Un accident de trànsit va acabar amb la seva vida als 43 anys a l’A-22, al terme de Binèfar, a prop d’Almacelles, on residia amb la família. El sinistre es va produir cap a les 2.40 hores, quan el turisme va sortir de la via, va xocar contra la pilastra d’un pont i es va incendiar.

La inesperada mort de Mirón va commocionar la societat lleidatana en plena festa major i amb la campanya electoral en marxa. Tant des del món de la comunicació, com des del polític i el cultural, ahir es van succeir les mostres de dol, ja que era una persona molt coneguda i estimada.

L’obra d’Òscar Mirón es va caracteritzar per un gran domini de la tècnica fotogràfica, així com per l’interès per l’experimentació en imatges de paisatges i en el tractament de la llum, buscant noves formes de comunicació tant amb llum nocturna com amb nous formats. Sentia especial predilecció pel cel. Moltes de les seues fotografies més personals tenen com a protagonistes núvols i estrelles. No es resistia a sortir a caçar tempestes o capvespres.

Al marge de la seua activitat a Segre, on a més d’exercir de fotògraf formava part del comitè d’empresa del diari, Òscar Mirón havia col·laborat en llibres com El somni d’Adabel, coordinat per Xavier Goñi i Txema Martínez el 2006, i havia participat en diferents edicions de la Mostra de Fotoperiodisme de Lleida. Li agradava implicar-se en diferents iniciatives dirigides als més joves, com tallers de fotoperiodisme per a alumnes d’Educació Secundària. Era un apassionat de les noves tecnologies.

La passió més important de la seua vida era lluitar pels seus, l’Anna, el Nil i la Clàudia.

ENLLAÇ. Fotografies d'Òscar Mirón

Font: Segre

 

Cercar publicacióPublicitat


Candel 2016Destacats


giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2019

Avís legal

Contacte