Notícia

El contingut és el rei

Carles Ayats Aljarilla President de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Confesso que la frase no és meva. L’he escollida perquè s’ha convertit en un dels mantres més escoltats dels darrers temps en nombrosos congressos, fòrums i tertúlies amb editors. El pare d’aquesta expressió, que és a punt de fer vint anys, és William Henry “Bill” Gates III, cofundador de Microsoft amb Paul Allen. En un assaig de 1996, va utilitzar-la per primera vegada per descriure el futur d’Internet com un mercat per al contingut.

El món del màrqueting s’ha apropiat d’aquest concepte al llarg dels últims anys i, des de fa poc, els responsables dels mitjans l’utilitzem en intentar descriure la transformació que ens ha tocat viure. Avui ja no escrivim pel paper, recollim veu per a la ràdio o captem imatges per a la televisió. Ara, de tot això, en diem continguts i cada vegada ens importa menys per on arribaran als nostres usuaris. Sí, també han deixat de dir-se lectors, oients i televidents. Potser ens preocupi una mica més saber com els monetitzarem, com els farem rendibles, però tenim molt clar que disposem d’una matèria primera que podem enviar a través de canals diversos i en permanent ampliació.

La Premsa Comarcal també és conscient del valor del seu contingut. Aquest model singular de comunicació en català porta dècades acostant, amb èxit, l’actualitat més propera als seus lectors. Uns continguts que avui també viatgen per camins diversos impulsats per prop d’un miler de professionals i a través de 137 publicacions associades.

El segon Dia de la Premsa Comarcal servirà per analitzar de quina manera s’articula el model de negoci d’aquestes capçaleres, impreses i digitals, i per reflexionar amb reconeguts professionals sobre seves oportunitats, presents i futures, així com de la necessària adaptació a una societat en permanent transformació.

I tot això ho farem en l’acte inaugural del trenta-cinquè aniversari de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Una entitat nascuda per defensar i posar en valor els interessos col·lectius d’aquestes capçaleres arrelades arreu de Catalunya, compromeses amb la seva gent i necessàries per completar el relat de país.

En nom dels nostres editors, professionals i col·laboradors gràcies per compartir els nostre aniversari. Avui és el primer dia del futur de la Premsa Comarcal.

(Text introductori del programa del segons Dia de la Premsa Comarcal)

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte