Notícia

'La Comarca d'Olot' i 'Somgarrigues.cat', premis de la Nit de les Revistes

El jurat també ha reconegut la periodista Txell Feixas, entre d'altres

Foto
La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals (formada de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català) ha fet públic aquest dimecres els guanyadors de la pròxima Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà el 28 de juny. Aquest any els editors han apostat per la internacionalització dels premis i guardonar amb els premis especials a personalitats que han contribuït "a posar Catalunya al mapa en diferents àmbits". Així, el jurat ha distingit la periodista Txell Feixas, actual corresponsal al Pròxim Orient de TV3 i Catalunya Ràdio; el compositor i músic letó Mārtiņš Brauns, i el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg.

Txell Feixas ha estat distingida amb el premi especial de la federació en l'àmbit de la comunicació i, segons el jurat, el seu guardó vol ser un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics que "amb la seva feina permeten que el país tingui una televisió i una ràdio públiques que poden parlar d’igual a igual amb els mitjans internacionals més importants del món". 

Els editors de premsa, revistes i mitjans digitals han reconegut Mārtiņš Brauns amb el premi especial de la federació en l’àmbit de la cultura per situar Catalunya a l’agenda mediàtica bàltica després de la cessió dels drets de la cançó 'Saule, Pērkons, Daugava' que es va versionar per crear el tema 'Ara és l’hora', protagonista de la Diada Nacional de l’11 de setembre del 2014. 

I, finalment, el socialdemòcrata Bernhard 'Felix' von Grünberg rebrà el premi especial de la federació en l’àmbit de societat "per posar el focus sobre Catalunya en països com Alemanya i en espais com la Unió Europea". El jurat també destaca que Von Grünberg és un ferm defensor i treballador incansable de causes socials i de drets humans en àmbits de refugiats, discapacitats, habitatge i immigració. 

D’altra banda i en l’apartat de mitjans de comunicació, el jurat ha reconegut la publicació 'Petit Sàpiens' com a millor revista, 'La Comarca d’Olot' com a millor mitjà de premsa local i comarcal i 'Somgarrigues.cat' com a millor mitjà digital. En total, s’han presentat 36 candidatures.

La revista mensual del Baix Montseny 'La Vila', la revista 'Mètode' (Universitat de València) i la revista 'Llengua Nacional' (Associació Llengua Nacional) també seran reconeguts per la seva trajectòria de 25 anys

En el transcurs de la nit també es premiaran les millors portades de revista i de premsa. En total, s’hi han presentat prop d’una cinquantena de candidates que ja es poden votar a través d'Internet. D’aquesta primera ronda de votació en sortiran les finalistes que els assistents a l’acte podran votar per triar les guanyadores.

Font: ACN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte