Notícia

Noruega, el primer país en apagar per sempre les emissión en ràdio FM

Aposta completament per la digitalització en aquest mitjà

Foto
Noruega va apagar l'11 de gener la ràdio FM i s’ha convertit en el primer país del món a posar fi a la xarxa nacional de ràdio FM per apostar únicament i exclusiva per la transmissió a través de la ràdio digital. “La raó principal que Noruega sigui el primer es deu al paisatge noruec, que té profunds fiords, altes muntanyes i comunitats disperses”, va explicar el Govern en un comunicat, segons recull CNN. “Això fa que sigui especialment costós operar amb xarxes de FM noruegues en comparació amb altres països”, afegeix. Aquest canvi suposarà un estalvi de 200 milions de corones a l’any, segons va estimar el Govern, que es tradueix en 23 milions i mig de dòlars a l’any.

Les emissores començaran a apagar-se a partir de la setmana que ve i el procés d’aturada, segons està previst, es completarà a finals del 2017. No es tracta d’una decisió presa a la lleugera sinó un pas de l’analògic al digital que es produeix després d’una dècada de planificació per part del Govern ja que considera que l’oferta digital ofereix millor qualitat d’àudio, estalvi i més canals per als usuaris. Altres països a Europa i al sud d’Àsia estan considerant també un canvi cap a la retransmissió digital.

Segons va dir a la BBC l’analista britànic James Cridland, l’apagada de FM a Noruega serà un “moment de nerviosisme” per a la indústria global de la ràdio. “Si el canvi danya les audiències radiofòniques pot ser que en altres països, i aquí al Regne Unit, estiguem menys disposats a apagar els senyals de FM i AM”, va advertir en aquest sentit.

Font: CNN

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte