Notícia

El ‘New York Times’ encapçala una nova collita de premis Pulitzer

Millor cobertura internacional, fotografia i periodisme d’investigació

Foto
Millor cobertura internacional pels brots d’Ebola, millor fotografia pel mateix tema i millor periodisme d’investigació (per un article que demostrava com els lobistes aconsegueixen que la política i la justícia siguin més beneficioses per als rics i els connectats). El 'New York Times' ha aconseguit aquest dilluns tres Pulitzer, més premis que cap altre mitjà, i suma ja 117 guardons –líder històric– d’un dels reconeixements periodístics més reputats, instituïts el 1917 per la Universitat de Columbia a partir de les últimes voluntats (i provisions econòmiques) de l’editor Joseph Pulitzer.

El diari 'Los Angeles Times' ha estat l’altre mitjà que ha aconseguit més d’un premi, en el seu cas a millor crítica (Mary McNamara) i millor reportatge (Diana Marcum, per diverses peces sobre la sequera viscuda a Califòrnia). Una característica del  palmarès d’enguany és que els guanyadors són mitjans tradicionals, després d’unes quantes edicions en què algun dels premis anava a organitzacions sense ànim de lucre o alternatives. El prestigiós premi a millor servei públic se l'ha endut el 'Post and Courier' de Charleston (Carolina del Sud) per una sèrie d’articles sobre la mortaldat femenina a aquest estat, que ha aconseguit entrar el tema en l’agenda política local.

En els apartats no periodístics, destaquen el premi a la novel·la 'All the light we cannot see', d’Anthony Doerr i el de l’obra teatral 'Between riverside and crazy', per Stephen Adly Guirgis.

Font: Ara

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte