Notícia

Competència expedienta a 'Sálvame diario' per publicitat encoberta i continguts inadecuats

La infracció està castigada amb multes de fins mig milió d'euros

Foto
La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha obert un expedient al programa 'Sálvame diario' per un possible cas de publicitat encoberta d'un producte de la marca 'Actafarma' els dies 30 d'octubre; 6, 13, 20 i 27 de novembre i 4 de desembre. Segons l'ens, es podia establir un vincle entre el suposat anunciat a través d'una etiqueta de Twitter i una pàgina web i "en un entorn no apte per induir el telespectador a error en quant a la seva naturalesa". Segons Competència, "en cap moment" de l'emissió es va advertir del seu tractament com a publicitat ni va aparèixer cap sobreimpressió advertint-ho. El grup Mediaset s'enfronta a una possible sanció d'entre 100.000 euros i mig milió d'euros. Per la seva banda, Mediaset té quinze dies per presentar al·legacions. 

Aquesta és la segona advertència de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència a aquest programa després que aquest dimecres donés deu dies a 'Sálvame diario' perquè adaptés els seus continguts a l'horari protegit reforçat. 

Continguts inadecuats.

Però el problemes no acaben aquí per al popular programa. Competència dóna deu dies a Telecinco perquè adapti els continguts de 'Sálvame diario' a l'horari protegit reforçat.L'ens regulador acusa el programa de difondre d'actituds intolerants, racistes, sexistes i violentes sense finalitat informativa o educativa.

Segons Competència, en alguns dels programes s'han pogut veure la presentació explícita de "greus conflictes emocionals" com la venjança, l'odi en el si de la família o els maltractaments; s'hi han difós actituds intolerants, racistes, sexistes i violentes sense finalitat educativa o informativa i s'utilitza un llenguatge barroer, entre d'altres. Si no ho corregeix, Competència amenaça la cadena amb sancions per infraccions de "caràcter greu".

El programa s'emet cada dia de quatre de la tarda fins passades les vuit del vespre i els continguts estan classificats com a "no recomanat per a menors de set anys". Competència considera que alguns dels programes emesos haurien de ser classificats per a una edat superior i es refereix, per exemple, a la difusió de "greus conflictes emocionals" sense "cap solució positiva o no criticada", com la venjança, l'odi, els problemes d'identitat sexual, el divorci traumàtic o la violència domèstica. 

També, denuncia el llenguatge "barroer expressat de manera ofensiva i/o violenta" i que es presenten "sense finalitat educativa o informativa" actituds intolerants, racistes, sexistes i violentes o "conductes competitives que no respecten les regles o els drets dels altres", a més de situacions "d'arribisme a qualsevol preu".
 

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte