Notícia

Oberta la convocatòria a la IX edició del Concurs Periodístic Josep Pernau

Poden participar l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius

Foto
el president del Col·legi de Periodistesde Lleida, Rafa Gimena i el Regidor d’Educació Jesús Castillo.
El concurs, promogut pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, és una activitat inclosa dins el programa educatiu municipal “Educació a l’Abast”, que organitza anualment la Regidoria d’Educació i Infància per als centres educatius de Lleida.   

El certamen consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director per a l’alumnat d’ESO i articles d’opinió per al de batxillerat i de cicles formatius, sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà. El concurs, la data límit del qual per presentar els treballs és el 12 de desembre de 2014, pretén assolir diversos objectius, com ara oferir a alumnat l'oportunitat d'expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre aquells temes que els preocupa o els agrada; fomentar en els nois i noies una actitud reflexiva i crítica, des d'una vessant respectuosa i tolerant envers la societat i fomentar en l’alumnat el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura, entre altres. 

El jurat del concurs està format pel president del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena; els periodistes Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Jesús Riverola, director de RNE Lleida i la periodista de Lleida TV,  Mònica Mombiela; l’escriptor i professor d’educació secundària, Andreu Loncà i el professor de secundària Jordi Capdevila. 

El Concurs Periodístic Josep Pernau, que compta amb la col·laboració de diferents mitjans de comunicació locals de Lleida, porta aquest nom en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació. Va morir el 14 de novembre de 2011. 

Les bases del concurs es troben en un document adjunt, a més de a la web de la Regidoria d’Educació i Infància, on també es troben unes pautes per a què els alumnes puguin elaborar els seus treballs.

La presentació del projecte la va fer, en roda de premsa, el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya – demarcació de Lleida, Rafa Gimena i el Regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte