Notícia

Els Premis Nacionals atorguen una menció d'honor a Tatiana Sisquella

Premien Catalunya Ràdio, Marginedas, Pujadas, Timeout.cat, 'El Convidat' i la Xarxa de Comunicació Local

Foto
Guardonats amb els Premis Nacionals de Comunicació 2014
El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha acollit aquest dimecres l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació 2014. El publicista Enric Pujadas, el periodista Marc Marginedas, les televisions i ràdios associades a la Xarxa de Comunicació Local, Timeout.cat, el programa de TV3 'El Convidat' i els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio han rebut el guardó distintiu del jurat, en un acte presidit pel conseller de la Presidència, Francesc Homs. A més, enguany s'ha atorgat una menció d'honor a títol pòstum a la periodista Tatiana Sisquella, traspassada aquest 2014, considerada pel jurat "un dels referents periodístics dels catalans".

El lliurament de la menció d'honor a Tatiana Sisquella ha estat el moment més emotiu de la cerimònia. L'ex company de Sisquella, el també periodista Joan Maria Pou, ha recollit la distinció i, amb un discurs contingut però punyent, ha assegurat que la mort de la periodista "l'únic que ha fet és accelerar l'arribada del guardó". Convençut, doncs, que Sisquella hauria rebut tard o d'hora un Premi Nacional de Comunicació, Pou ha detallat com la seva ex parella va conviure amb la malaltia sense abandonar la seva professió fins al final, demostrant una entrega i una força que, ha dit, hauria fet "flipar" aquells que l'escoltaven a la ràdio, la veien a la televisió o la llegien als diaris sense conèixer aquesta realitat. El record de Tatiana Sisquella ha planat al llarg de l'acte amb diverses mencions que li han dedicat alguns dels guanyadors dels Premis Nacionals de Comunicació.

El cap dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, ha recollit el Premi Nacional de Comunicació, que els hi ha estat concedit pel seu "compromís històric" amb la informació "de qualitat a Catalunya", al llarg dels darrers 30 anys. Cano ha destacat el "periodisme honest" que l'emissora ha fet durant la seva història, i ha manifestat que els serveis informatius impliquen un "compromís de servei públic, que ens vincula amb el país i la seva gent". 

El conseller delegat de la Xarxa, Francesc Pena, juntament amb els responsables de dos mitjans locals, han sortit a recollir el Premi a les ràdios i televisions de proximitat aplegades a la Xarxa. El jurat en destaca "la tasca d'apropar la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat". Pena ha subratllat que aquest tipus de mitjans "sempre han conviscut amb la contenció pressupostària" i ha reivindicat la seva tasca informativa 

Albert Om ha recollit el guardó pel programa de TV3 'El Convidat', que enguany emet la seva cinquena i darrera temporada. L'espai ha estat reconegut pel jurat pel seu "format innovador d'èxit", que ha aconseguit ser líder d'audiència a Catalunya. 

El periodista ha definit "d'experiència brutal" els anys viscuts amb aquest projecte, i ha celebrat el Premi perquè, ha dit, "arriba en el moment just per posar el llacet a una història que només ha portat alegries". Om ha agraït a tots aquells que "han obert les portes de casa seva". 

Pel que fa a la categoria de publicitat, Enric Pujadas ha estat reconegut pel jurat per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació i la publicitat. El publicista ha estat valorat, entre d'altres, per la seva "capacitat d'adaptar-se als nous mitjans electrònics i la seva capacitat d'anàlisi", segons ha destacat el secretari de comunicació del Govern, Josep Martí. 

Marc Marginedas ha recollit el Premi Nacional tot fent una menció especial a tots els informadors i cooperants que han estat segrestats i/o assassinats a Síria (el país on ell mateix va ser segrestat durant sis mesos), i ha lamentat que informar sobre aquestes realitats s'hagi convertit en quelcom mereixedor d'aquest tracte. Marginedas ha estat guardonat "per ser representant d'un tipus de periodisme compromès amb el lector i la societat, que no coneix fronteres", en paraules del jurat.

El darrer guardonat és la publicació Timeout.cat, la versió digital de la revista Time Out. El seu editor, Eduard Voltas, ha recollit el guardó en nom de tot l'equip. 

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte