Notícia

Les emissions per les noves freqüències de TDT començaran a partir del 26 d'octubre

El canvi obligarà a adaptar les antenes col·lectives i s'hauran de resintonitzar els televisors

Foto
TDT
Les emissions per les noves freqüències de TDT començaran a partir del 26 d'octubre, quan s'hauran d'adaptar les antenes col·lectives de les comunitats per continuar rebent tots els canals de televisió, mentre que en els habitatges familiars amb antena individual només hauran de resintonitzar els aparells. El canvi respon al procés d'alliberament del Dividend Digital, que suposa la reubicació de les freqüències de televisió a la banda 800MHz per deixar espai a les noves xarxes d'alta velocitat 4G. Fins a l'1 de gener del 2015, les cadenes emetran simultàniament per la freqüència antiga i la nova i a partir de 1 de gener del 2015 només ho faran per a aquesta última.

L'emissió 'simulcast' variarà dependent del territori de l'Estat. Segons el Ministeri d'Indústria, l'objectiu és facilitar als ciutadans que s'adaptin a la nova situació. En aquest sentit, recomana als ciutadans que visquin en un edifici comunitari amb sistemes de recepció monocanals o centraletes programables que avisin l'instal·lador. 

D'altra banda, la comunitat haurà de sol·licitar l'empresa instal·ladora un pressupost amb els treballs a fer i un cop finalitzats els treballs, l'operari haurà d'entregar un comprovant especificant el tipus d'instal·lació existent a l'edifici.

El Ministeri d'Indústria ha posat en marxa una sèrie d'ajudes, que seran de 100 euros com a màxim en el cas de les centraletes programables, i entre 150 i 550 euros en el cas d'actuació sobre amplificadors monocanal. Les ajudes es concediran un cop fetes les actuacions i hi podran optar les comunitats de propietaris d'un edifici o conjunt 'edifici sotmesos al règim de propietat horitzontal.

L'adaptació de les instal·lacions afectarà 4,7 milions de catalans, tot i que per al 38% restant -els residents en habitatges unifamiliars dotades amb antena individual o edificis petits-, només haurà de resintonitzar la televisió per buscar la nova ubicació dels canals.

Per demarcacions, el govern espanyol estima que destinarà 35 milions d'euros a comunitats de veïns de la de Barcelona, 6,7 milions d'euros a la de Girona; 2,8 milions d'euros a la de Lleida i 6,5 milions d'euros a la de Tarragona.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte