Notícia

Es presenten 67 originals als Premis Literaris Lleida 2014

El 14 de novembre es donaran a conèixer els guanyadors

Foto
Premis literaris de Lleida
L'edició del 2014 dels Premis Literaris Lleida, convocats per l'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida -per mitjà de l'Institut d'Estudis Ilerdencs-, ha rebut 67 originals, 48 dels quals opten al 19è Premi de poesia Màrius Torres, amb una dotació de 6.000 euros, i 19 originals al 31è Premi d'assaig Josep Vallverdú, que atorga la quantitat de 9.000 euros. La procedència d'originals ha estat diversa, des de Lleida, passant per Barcelona, Girona, Tarragona, Illes Balears, País Valencià i Madrid. Els guanyadors dels dos premis es coneixeran en un acte literari que tindrà lloc el 14 de novembre a l'Auditori Enric Granados de la capital del Segrià conduït per Màrius Serra.

El jurat del Premi d'assaig Josep Vallverdú està format per Xavier Antich, Salvador Cardús, Lluïsa Julià, Cristina Pujades i Josep M. Sala-Valldaura, els dos darrers s'incorporen enguany renovant els llocs que havien ocupat Xavier Duran i Carme Arnau, que ja havien esgotat els 5 anys de permanència establerts per l'organització dels guardons.    

Pel que fa al jurat del Premi de poesia Màrius Torres, els seus 5 membres són Anna Aguilar-Amat, Margarida Ballester, Xulio Ricardo Trigo, i les dues noves incorporacions d'enguany, els poetes Josefa Contijoch i Xavier Macià, que renoven els llocs ocupats fins al moment per Antoni Clapés i Jordi Pàmias.    

Presentació de l'obra guanyadora de l'edició anterior 

L'activitat literària generada al voltant dels premis es concreta en dos actes. El dimecres 12 de novembre es farà la presentació pública de l'obra guanyadora del Premi d'assaig Josep Vallverdú 2013 'La guerra des del Despatx Oval' del periodista Pere Franch.      

L'acte públic de lliurament dels guardons de l'edició del 2014 tindrà lloc el 14 de novembre a l'Auditori Enric Granados. Durant la vetllada, conduïda per Màrius Serra, s'estrenarà l'espectacle literari 'Papers en un calaix. Concepció G. Maluquer (1914-2014)' que ha produït la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, amb motiu del centenari del naixement de l'escriptora lleidatana Concepció Gonzàlez Maluquer. Un discurs audiovisual pautarà les actuacions escèniques de les actrius lleidatanes Núria Casado, Aitana Giralt i Núria Miret, i l'actuació musical de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb Jordi Castellà (piano i arranjaments) i Joan Sancho (violí).

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte