Notícia

“La Crònica dels canvis”, una exposició centrada en el reflex de la història als mitjans de comunicació

Foto
L'exposició, organitzada per la Demarcació de Girona amb el suport de la Diputació i Casa de Cultura de Girona, es va inaugurar el passat 21 de març
L'exposició “La crònica dels canvis. El periodisme a les comarques gironines (1976-2014)”, projectada i organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes –amb el suport de la Diputació de Girona i de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona-, pretén difondre entre la societat la importància que tenen els mitjans de comunicació i deixar constància dels fets que han marcat època en cadascun dels períodes en què es pot dividir el temps transcorregut entre el final de la dictadura franquista i l’actualitat.

Alhora, vol també reflectir quina ha estat l’evolució dels mitjans de comunicació que han recollit aquests fets. Es tracta d’una mostra que destaca pel seu contingut històric -tant des de la perspectiva dels fets que han colpit les comarques gironines com des de la perspectiva dels canvis en la manera de comunicar-los- i divulgatiu, donat que la manera de presentar-se (molt visual gràcies a l’àmplia selecció de fotografies d’impacte publicades als mitjans escrits) la fa atractiva per a un ampli sector de la societat.

La idea d'aquest projecte va sorgir de l'anterior Junta de la Demarcació de Girona del Col·legi, presidida per Narcís Genís, que va encarregar el comissariat a Enric Pujol. Marcel Dalmau s'ha encarregat del disseny gràfic de la mostra.

El comissari considera que l'exposició interessarà "moltíssima gent", donat que les notícies i, sobretot, les imatges que s'hi recullen, permetran recordar fets viscuts anys enrere, que van tenir un gran impacte mediàtic. "Potser no són els fets més importants històricament, però sí que són els fets dels que es va parlar més en el seu moment", opina.

“La crònica dels canvis” es va inaugurar el divendres 21 de març a la Casa de Cultura de Girona en un acte que va comptar amb la presència de Narcís Genís, Joan Ventura -l'actual president de la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes-; la degana del Col·legi, Neus Bonet; Xavier Soy, vicepresident i diputat de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social de la Diputació de Girona; i Carles Puigdemont, alcalde de Girona i periodista. L'exposició es podrà visitar a la Casa de Cultura de Girona fins el dissabte 12 d’abril, de dimarts a dissabte, entre la una del migdia i les nou del vespre. Posteriorment, està previst que itineri per diverses localitats de les comarques gironines.

L’exposició està complementada per un llibre-catàleg de 200 pàgines que inclou més de 140 fotografies, i que es pot qualificar sense por de "llibre d'història", donat que fins ara no existia cap llibre que recuperés la història del periodisme a les comarques de Girona i l'evolució que ha viscut en els darrers anys.

Cercar publicació



Destacats


giny

giny

giny

© Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), 1980-2024

Avís legal

Contacte